Θερινά εργαστήρια μουσικής και φέτος στη Νάξο (αίτηση συμμετοχής)

 
 
 

pianist

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και καθηγητή στο Berklee College of Music της Βοστώνης Αλέξανδρου Καλογερά και σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) θα πραγματοποιηθούν και φέτος στη Νάξο τα Θερινά Εργαστήρια Μουσικής.

Τα μαθήματα, που θα διαρκέσουν από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους (είτε έχουν παίζουν κάποιο όργανό, είτε όχι) και περιλαμβάνουν: α) πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική (για μικρούς και μεγάλους), β) προσχολικό τμήμα μουσικής προπαιδείας και γ) εργαστήριο μουσικής δωματίου (για άτομα όλων των ηλικιών που παίζουν κάποιο όργανο).
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα θα γίνονται στη Χώρα (στο κτίριο του δημαρχείου) και εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός παιδιών και στο Χαλκί.
Οι εγγραφές θα γίνουν την Τετάρτη 27 Ιουνίου και την Πέμπτη 28 Ιουνίου (11:30 – 13:00) στην αίθουσα «Ι. Καμπανέλλης» του δημαρχείου, ενώ τα πρώτα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί για την Δευτέρα 2 Ιουλίου (10:00 – 13:00). Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 697-2927089 και στο kalogeras@earthlink.net.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα εξής:
1. Βεβαίωση είσπραξης Ταμειακής Υπηρεσίας Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ποσού κατ’ άτομο, είκοσι (20,00) ευρώ.
2. Αίτηση Συμμετοχής.

*Πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική (για μικρούς και μεγάλους) & Προσχολικό τμήμα μουσικής προπαιδείας (βιολί, φλάουτο, κιθάρα, πιάνο, κόντρα μπάσο)
Τα θερινά εργαστήρια μουσικής σκοπό έχουν να δώσουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με κάποιο όργανο και να γνωρίσουν την μουσική μέσω ακροάσεων, μουσικής θεωρίας, συμμετοχής σε ορχήστρα, χορωδία και σε εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.
Γίνονται δεκτοί αρχάριοι, αλλά και όσοι παίζουν ήδη κάποιο όργανο και θέλουν να συνεχίσουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα λειτουργήσει τμήμα Μουσικής προπαιδείας.
*Διδάσκουν έμπειροι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
*Δύο ημίωρα μαθήματα την εβδομάδα σε όργανο επιλογής (Δευτέρα και Πέμπτη)
*Μουσικές ακροάσεις και εισαγωγή στη μουσική θεωρία (Τετάρτη)
*Συμμετοχή σε μουσικά σύνολα (ορχήστρα/χορωδία)
*Συμμετοχή σε συναυλίες – Διαθέσιμα όργανα για εξάσκηση

*Εργαστήριο μουσικής δωματίου (για άτομα όλων των ηλικιών που παίζουν κάποιο όργανο)
Το θερινό Εργαστήριο Μουσικής Δωματίου απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και μουσικών ικανοτήτων που ήδη παίζουν κάποιο όργανο. Συναντήσεις 1-2 φορές την εβδομάδα για πρόβες με την καθοδήγηση Ελλήνων και ξένων μουσικών.
*Ιδιαίτερα μαθήματα οργάνου(προαιρετικά)
*Ακροάσεις – ρεπερτόριο – μουσική θεωρία – ανάλυση
*Συμμετοχή στις συναυλίες

Δείτε εδώ την αίτηση συμμετοχής

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*