Πρόσκληση Περιφέρειας για την εθελοντική αποψίλωση μνημείων της Δήλου

admin
11/05/2015 13:04
 
 
 

 

Σε μια εκστρατεία πολιτισμού και εθελοντισμού για τον καθαρισμό και την ανάδειξη των μνημείων της Δήλου, καλεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Στην πρόκληση που απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος, τονίζουν ότι «ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά», ενώ ταυτόχρονα «αποτελεί την υπέρτατη μορφή κοινωνικής δράσης που οι σημερινές κοινωνίες οφείλουν να αναζητούν και να αναδεικνύουν».

Σύμφωνα με τους δύο αντιπεριφερειάρχες, ο εθελοντισμός «αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε», γι’ αυτό και όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Δήλου και να συμμετέχουν δυναμικά στον καθαρισμό και την ανάδειξη των μνημείων του νησιού, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.   

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 9:00 στο λιμάνι των Δηλιανών πλοίων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εργασίες αποψίλωσης του Αρχαιολογικού Χώρου της Δήλου, σε σημεία που η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα υποδείξει θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα εργαλεία (ψαλίδες, κλαδευτήρια, χορτοκοπτικά, τσάπες, γάντια) και να φορούν μακριά παντελόνια και καπέλα.

(φωτό: discovergreece.gr)

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*