Στις 29 Ιουνίου η προφεστιβαλική εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ «ΑΝΩ»

Άκης Αξαόπουλος
13/06/2019 10:46
 
 
 

 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η προφεστιβαλική εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» με γενικό τίτλο «ΑΝΩ ΠΡΟ».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση του Φεστιβάλ (η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεών του και συνδυάζεται με συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματός του) σκοπεύει να δώσει στο κοινό, αλλά και στους προσκεκλημένους δημοσιογράφους, μια πρώτη γεύση του βασικού του κορμού που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις για φωνή και εκκλησιαστικό όργανο, καθώς και έργα για σόλο εκκλησιαστικό όργανο, Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής συνθετών από τον 17ο ως τον 21ο αιώνα, από το «Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου». Οι συνθέτες που θα ακουστούν εκτείνονται χρονικά σχεδόν σε όλες τις μεγάλες περιόδους της μουσικής: Μπαρόκ (Γκρέκο) – Ρομαντική – 20ος αιώνας και φτάνουν δημιουργικά ως το σήμερα.

Τις σπάνιες συνθέσεις του προγράμματος της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν η οργανίστα και διευθύντρια μουσικής της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου Αθηνών, Χριστίνα Αντωνιάδου και ο κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης. Τις μεταφορές των έργων για φωνή κόντρα τενόρου επιμελήθηκε ο συνθέτης Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Συναυλία με έργα ελληνικής καταγωγής συνθετών για εκκλησιαστικό όργανο και φωνή

Χριστίνα Αντωνιάδου: εκκλησιαστικό όργανο
Νίκος Σπανάτης: κόντρα τενόρος

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019
Ώρα έναρξης 20:00
Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου
Είσοδος ελεύθερη
Σχεδίαση Αφίσας: Φαίδρα Ρίχτερ / Οπτική Ταυτότητα Φεστιβάλ: Φρειδερίκος Ρούσσος

Η σελίδα του Φεστιβάλ: https://anofestival.gr/
Facebook Page : https://www.facebook.com/anofestival/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου – Ερμούπολης
Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Χορηγοί: Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, REVOIL, Μικροζυθοποιία NOCTUA
Χορηγός Μετακίνησης: BLUE STAR FERRIES
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΘΕΜΑ RADIO, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSICPAPER, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROSTODAY, SYROSAGENDA, NAXOSTIMES, ΑΙΓΑΙΟ FMLIVE, EMPNEUSI 107 FM

(Visited 45 times, 1 visits today)