Ο “Άμλετ” στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Άκης Αξαόπουλος
09/07/2019 01:59
 
 
 

 

Παρουσίαση της ταινίας “Άμλετ” στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία ΑΜΛΕΤ (1964) σε σκηνοθεσία του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, με τον μεγάλο Ρώσο ηθοποιό Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι. Η ταινία αυτή θεωρείται η καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος του Σαίξπηρ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε ξαφνικά. Ο θείος του ανεβαίνει στο θρόνο και παντρεύεται τη μητέρα του, χήρα του αδερφού του. Ένα βράδυ, στο κάστρο του Έλσινορ εμφανίζεται το φάντασμα του πατέρα του. Οι φύλακες ειδοποιούν τον Άμλετ και το φάντασμα του αποκαλύπτει ότι δολοφονήθηκε από τον αδελφό του Κλαύδιο και του ζητάει να πάρει εκδίκηση. Ο Άμλετ σχεδιάζει να αποκαλύψει την ενοχή του Κλαύδιου. Προσποιείται τον τρελό και μέσα από πολλές συγκρούσεις σκοτώνει τους δολοφόνους και οδηγείται και ο ίδιος στο θάνατο.
Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα στην καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

 

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*