Πύργος Μπαζαίου: Συναυλία τζαζ με τους Spiral Trio

Άκης Αξαόπουλος
24/07/2019 15:55
 
 
 

 

Από τα σημαντικότερα μοντέρνα, ελληνικά jazz piano trio με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το ρεπερτόριο του τρίο περιλαμβάνει τόσο συνθέσεις των μελών του όσο και jazz standards που λειτουργούν ως αφετηρία για να οδηγηθεί η αφήγηση σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

Η συγκρότηση του Spiral Trio έγινε το 2012 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η έντονη χημεία μεταξύ των τριών μουσικών, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Το 2015 το Spiral Trio βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον Apollon Jazz Competition Greece τον 1ο ελληνικό διαγωνισμό τζαζ.. Το 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος τους “Spiral Trio” από την ANKh Music ο οποίος συνοδεύτηκε από περιοδεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σήμερα το τρίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ελληνικά jazz piano trio. Είναι ένα μοντέρνο τρίο με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση. Το ρεπερτόριο του τρίο περιλαμβάνει τόσο συνθέσεις των μελών του όσο και jazz standards που λειτουργούν ως αφετηρία για να οδηγηθεί η αφήγηση σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο, συνθέσεις
Αρίωνας Γυφτάκης: κοντραμπάσο, συνθέσεις
Αναστάσης Γούλιαρης: τύμπανα, συνθέσεις

Χώρος:
Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου.
12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού
Τηλ. 22850 31402
28/07 Κυριακή | 21.30 | Πύργος Μπαζαίου | Εισιτήρια 15€, 12€

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*