Έκθεση «Χρονοσυνεχές» του Γιώργου Ματθαίου στον Πολυχώρο Κορθίου

Άκης Αξαόπουλος
25/07/2019 18:12
 
 
 

Ο Πολυχώρος Κορθίου φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ματθαίου με τίτλο «Χρονοσυνεχές» από τις 3 έως τις 18 Αυγούστου 2019, με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου.

Πρόκειται για ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρονοσυνεχές –όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης- βουτηγμένο στο νέφτι, το αλάτι και το άρωμα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά, 11:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00.

Ο Γιώργος Ματθαίος γεννήθηκε στην Άνδρο την 1η Αυγούστου του 1949. Ως γνήσιο παιδί της Νήσου των Ανέμων, βγήκε στη θάλασσα που τον συντρόφευσε για χρόνια, όντας πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και αργότερα όταν διετέλεσε αρχιπλοίαρχος και στέλεχος σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Η ανάγκη του για δημιουργία τον όπλισε από νωρίς με πινέλα και λαδομπογιά. Τον Αύγουστο του 2013 αποφάσισε να μοιραστεί για πρώτη φορά χρώματα και μουσαμάδες έξω από το σπιτικό περιβάλλον, εκθέτοντας έργα του στο Γυμνάσιο Άνδρου. Εξέθεσε εκ νέου έργα του στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου της Λευκωσίας στην Κύπρο, με εξαιρετική επιτυχία.

Έκτοτε, ζωγράφισε άλλοτε για φίλους, άλλοτε κατά παραγγελία, με σταθερά προς ατομική τέρψη. Φέτος, με το πινέλο του ωριμότερο, εκθέτει και πάλι εικόνες, ιστορίες, ζωές, θύμησες.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*