ΚΟΡΘΙΑΝΑ 2019: Εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Κορθίου

Άκης Αξαόπουλος
01/08/2019 18:57
 
 
 

Η Αδελφότητα Ανδρίων «Το Κόρθιον», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κορθιανά 2019», διοργανώνει με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια στον Πολυχώρο Κορθίου.

Την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί Τουρνουά Σκάκι σε συνεργασία με το Σκακιστικό Κέντρο και τους αγώνες θα διευθύνει ο προπονητής σκακιού Νίκος Γονίδης. Το Σκακιστικό Κέντρο θα προσφέρει στους τρεις πρώτους έπαθλα και δώρα, η Αδελφότητα θα απονείμει μετάλλια, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν έπαινοι και αναμνηστικά δώρα.

Λίγες μέρες αργότερα, την Κυριακή, 11 Αυγούστου, ο Πολυχώρος Κορθίου φιλοξενεί εργαστήρι και παράσταση θεάτρου σκιών από τον θίασο Αθανασίου. Στις 19:00 θα γίνει το εργαστήρι για να μάθουν τα παιδιά την ιστορία του Καραγκιόζη και τον σχεδιασμό της φιγούρας του. Ακολούθως, στις 20:30, θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές», προσφέροντας γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Η συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

Παράλληλα, η Αδελφότητα Ανδρίων «Το Κόρθιον» διοργανώνει πλήθος άλλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν αγώνες κολύμβησης σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κορθίου, τσουβαλοδρομία, παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και τα παραδοσιακά τσούνια, καλοκαιρινό χορό, αλλά και δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στα «Κορθιανά 2019» και πραγματοποιούνται μέσα στον Αύγουστο, «ομορφαίνοντας» τις μέρες και τα βράδια του καλοκαιριού στο Κόρθι.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κορθιανά» θεσμοθετήθηκαν το 1966 από την Αδελφότητα Ανδρίων «Το Κόρθιον», σύλλογο της Άνδρου που ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου 1896, από Κορθιανούς της Ανδριώτικης παροικίας στην Αθήνα, με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και τη μεταξύ τους αλληλεγγύη. Τα «Κορθιανά» αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους γιατί χαρίζουν ψυχαγωγία, χαρά και ζωντάνια στο Κόρθι.

«Για ακόμη μία χρονιά, τα “Κορθιανά” δίνουν δυναμικό “παρών”. Κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Κορθιανών και όχι μόνο, γεγονός που μας κάνει να προσπαθούμε για την καλύτερη διοργάνωσή τους», αναφέρει η πρόεδρος της Αδελφότητας Ανδρίων «Το Κόρθιον». Η κυρία Κατερίνα Παπαθεοφάνη ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Άνδρου για την παραχώρηση του Πολυχώρου Κορθίου, την ακτοπλοϊκή εταιρεία Golden Star Ferries και το Σκακιστικό Κέντρο για την ευγενική τους υποστήριξη. Τέλος, η Αδελφότητα ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Ν.Ο.Κ.Α. για τη συνεργασία.

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*