«Διαδρομές στη Μάρπησσα»: Δέκα χρόνια γιορτή! (video)

Άκης Αξαόπουλος
13/11/2019 12:46
 
 
 

 

Με ένα τρίλεπτο βίντεο, η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης του βιωματικού πολιτιστικού φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» (το οποίο φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας και έμπρακτης διαφύλαξης της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης) μοιράζεται μαζί μας όμορφες αναμνήσεις από τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό φέτος τον Αύγουστο.

Οι «Διαδρομές στη Μάρπησσα» έχουν γίνει γνωστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αυθεντικότητα και το καλλιτεχνικό τους ύφος, αναδεικνύοντας τη Μάρπησσα ως προορισμό πολιτιστικού τουρισμού και προβάλλοντας τη συνύπαρξη της παράδοσης με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Κεντρική ιδέα του είναι η δημιουργία θεματικών διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση σε θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, μουσικής, εικαστικών και περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται με σεβασμό η ιδιαίτερη φυσιογνωμία και οι παραδόσεις του τόπου, μέσα από μία σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά. Κύριος στόχος είναι η βιωματική προσέγγιση των δραστηριοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*