Ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους η «τελευταία πινιάτα» στην Αμοργό

τελευταία πινιάτα
Newsroom
07/02/2020 01:25
 
 
 

 

Λέξεις, σοκολάτες, καραμέλες, παιχνίδια και παιδικά γέλια πλημμύρισαν την Αμοργό το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία της πινιάτα».

Ο Δήμος Αμοργού με την συμπαράσταση της Blue Star Ferries και της Citrus Άρωμα Μνήμης οργάνωσε ένα πολιτιστικό διήμερο για τα παιδιά του νησιού κάνοντας το καλύτερο ποδαρικό στο Φλεβάρη.

Από την Κίνα έως το Μεξικό και από εκεί στην πανέμορφη μας Αμοργό ταξίδεψε η ιστορία της πινιάτας μέσα από την αφήγηση της συγγραφέως Κωνσταντίνας Τασσοπούλου που παρουσίασε με ξεχωριστό παιδαγωγικό τρόπο το βιβλίο της, «Η τελευταία της πινιάτα». Οι περιπέτειες της μικρής Πεπίτα και οι διδακτικές πινιάτες του Δον Φουλχένσιο αγκαλιάστηκαν από του μικρούς Αμοργιανούς.

Πινιάτες γεμάτες λιχουδιές

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε το Σάββατο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Λυκείου Αμοργού και την Κυριακή στον πολυχώρο «Άννα Συνοδινού» του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν μεγάλη. Έμαθαν την ιστορία της πινιάτας, διασκέδασαν με την ιστορία του βιβλίου και ξεσηκώθηκαν όταν άρχισαν να σπάνε τις πινιάτες σε σχήματα αιγαιοπελαγίτικου σπιτιού και ψαριού.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις λιχουδιές που έκρυβε το εσωτερικό της πινιάτας αλλά και τα κεράσματα. Οι νικητές του παιχνιδιού πήραν δώρο ένα μεξικάνικο σομπρέρο ενώ η συγγραφέας δώρισε στα σχολείο μια πινιάτα σε σχήμα χταποδιού και στο δημαρχείο της Αμοργού μια πινιάτα καράβι στα χρώματα της «Blue Star Ferries» δυναμικού υποστηρικτή των δράσεων στην Αμοργό.

Η ενέργεια της Αμοργού συνεπήρε τη συγγραφέα…

Η μοναδική ενέργεια της Αμοργού συνεπήρε την συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου που βρέθηκε για πρώτη φορά στο νησί.

«Μέσα σε ένα ευλογημένο μικρό καλοκαίρι που έλαμψε στα τέλη του χειμώνα, θαρρείς για την περίσταση, μέσω ενός βιβλίου που είναι πάντα το καλύτερο μέσο και μέσα από τα δεκάδες παιδικά χαμόγελα του νησιού, γνώρισα την Αμοργό. Σαν να λέμε, με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστώ το Δήμο Αμοργού για το ταξίδι και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Πόπη Δεσποτίδη που, με τον τρόπο που με φιλοξένησε και διοργάνωσε τις δύο εκδηλώσεις, τίμησε τον τίτλο της 100%. Θα ήθελα να το ξανακάνουμε. ‘Εχω και άλλα βιβλία…» σημείωσε.

«Το χαμόγελο το παιδιών είναι η μεγαλύτερη πηγή δύναμης. Ως Δήμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, χειμώνα-καλοκαίρι, να δίνουμε στα παιδιά μας πολλούς λόγους να χαμογελούν, μέσα από δράσεις που συνδυάζουν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και πολύ παιχνίδι» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Αμοργού κα. Πόπη Δεσποτίδη.

Η «Τελευταία Πινιάτα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στην Αμοργό μπορεί κάποιος να την αγοράσει από τα Βιβλιοπωλεία του νησιού.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.