Έρχονται τα «Συριανο-Ιδώματα», οι «γάμοι» του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020

Newsroom
08/02/2020 11:13
 
 
 

 

Μια νέα δράση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι, περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020 του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης: τα «Συριανό-Ιδώματα»!


Τα «Συριανο-Ιδώματα» θα πραγματοποιηθούν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στην Πλατεία Μιαούλη και το σενάριο της δράσης έχει ως εξής:
Γαμήλιες πομπές θα ξεκινούν από διάφορες περιοχές της Σύρου με τελικό σημείο συνάντησης την πλατεία Μιαούλη.
Τη γαμήλια πομπή της Νύφης και του Γαμπρού συνοδεύουν πεθεροί, πεθερές, συμπέθεροι, συγγενείς, κουμπάροι και όλο το κάλεσμα του γάμου, σκορπίζοντας σε κάθε γειτονιά της Σύρου εύθυμη καρναβαλική διάθεση.
Οι γαμήλιες πομπές – με τη δέουσα καρναβαλική επισημότητα – θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους στην πλατεία Μιαούλη. Εκεί θα ξετυλιχτεί η τελευταία φάση του γεγονότος, ο γάμος, η παντρειά με τη… βούλα, που θα επικυρώνεται με τη γαμήλια τελετή, ΜΟΝΟ με τη ρίψη κομφετί.
Μετά το πέρας των τελετών του γάμου, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς από Συλλόγους του νησιού μας και το παραδοσιακό εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης».
Είστε όλοι καλοδεχούμενοι, στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Τι πρέπει να κάνετε:
1. Φτιάξτε το γαμήλιο ζευγάρι. Ποιους θα παντρέψετε;
2. Καλέστε όσους περισσότερους συγγενείς, φίλους και γνωστούς να συμμετέχουν μαζί σας.
3. Ντυθείτε όπως εσείς θέλετε.
4. Πείτε μας την αφετηρία και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε με κατάληξη την πλατεία Μιαούλη.
5. Στείλτε e-mail στο: politismos@syros-ermoupolis.gr για τη συμμετοχή σας με το όνομα, το τηλέφωνο (κινητό ή σταθερό), το e-mail του υπεύθυνου επικοινωνίας της ομάδας σας καθώς και τα στοιχεία Συλλόγου, Σωματείου ή παρέας που εκπροσωπείτε.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 13 Φεβρουαρίου!
Η συνάντηση με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα «Συριανό – Ιδώματα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο Βιομηχανικό Μουσείο.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες προέρχεται από το αρχείο του 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.