Ο «Πύργος Χειμάρρου» στο επίκεντρο συνάντησης του Γιάννη Βλασερού με το Δ.Σ. του Συλλόγου Φιλωτιτών

pyrgos xeimarrou
Newsroom
19/05/2020 02:49
 
 
 

 

Ενημέρωση για την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη σχετικά με το θέμα της αναστήλωσης του Πύργου Χειμάρρου της Νάξου, έκανε ο Φιλωτίτης Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Βλασερός, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση.

Το θέμα της «Αναστήλωσης του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου της Νάξου» έφτασε στη βουλή μετά από παρέμβαση του κ. Βλασερού και ερώτηση που κατέθεσαν στην αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Βλασερός ενημέρωσε το Σύλλογο Φιλωτιτών για την απάντηση της κ. Μενδώνη σχετικά με το εξαιρετικής σημασίας μνημείου της Νάξου.

Όπως ανέφερε η υπουργός στην απάντηση της προς τους δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει από ετών προχωρήσει σε σειρά ενεργειών προκειμένου για τη συντήρηση και ανάδειξή του.

«Επί του παρόντος, υφίσταται εγκεκριμένη μελέτη για την αναστήλωση του μνημείου, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί υπό συγκεκριμένους όρους.
Επιπλέον, η έκταση συνολικού εμβαδού 4.003,33 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκονται ο πύργος του Χειμάρρου και τα υπόλοιπα μνημεία, βρίσκεται σε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την χρηματοδότηση έργων ανάδειξης των ανωτέρω μνημείων» σημειώνει η υπουργός.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου που αμέσως μετά τη συνάντηση με το Γιάννη Βλασερό ανακοίνωσε τα εξής:

Την Παρασκευή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου με τον Φιλωτίτη Ιατρό Καρδιολόγο, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, τ. Δ/ντή Καρδιολογικού Τμήματος Ιπποκράτειου Γ. Ν. Αθηνών και Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Γιάννη Βλασερό.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δ.Σ. για την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Μενδώνη σε επερώτηση για την «Αναστήλωση του αρχαιολογικού μνημείου του Πύργου Χειμάρρου της Νάξου» στη Βουλή που είχε υποβάλλει μετά από προσωπική παρέμβαση του, το Κίνημα Αλλαγής στις 10/10/2019 διά των βουλευτών Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Κωνσταντινόπουλου.
Πάντα δίπλα στο Σύλλογο ο αγαπητός σε όλους μας Γιατρός δεν θα μπορούσε να λειψει και από αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου μας για την αναστήλωση του Πύργου του Χειμάρρου.

(Visited 226 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*