Aegean jazz in trio στο Φεστιβάλ Νάξου

Jazz
Άκης Αξαόπουλος
27/07/2020 12:52
 
 
 

 

Μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία βασισμένη σε αιγαιοπελαγίτικα μουσικά χαρακτηριστικά και συνθέσεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της Jazz.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα πειραματικού ήθους που διατηρεί συγγένεια με αυτό που διεθνώς περιγράφεται με τον όρο “ intuitive music. Η ιδέα του Aegean Jazz project γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στον απόηχο των συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Goethe και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το 2017 το Aegean Jazz project εμφανίστηκε με ένα κουαρτέτο γνωστών και καταξιωμένων μουσικών και τον Β. Ρακόπουλο. H πρώτη ζωντανή ηχογράφηση του σχήματος από την συναυλία της 1ης Ιουνίου 2017 εκδόθηκε σε CD από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλουν την λιτότητα του κυκλαδικού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

Μουσικοί
Στάθης Άννινος πιάνο / πλήκτρα Αντρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα, φλικόρνο 
Βασίλης Ρακόπουλος κλασσική κιθάρα midi, φωνητικά

 

Χώρος:
Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου.
12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού
Τηλ. 22850 31402

Για την υγεία και την ευεξία όλων, συνιστούμε στους θεατές να διατηρούν μεταξύ τους ασφαλείς αποστάσεις και να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου όταν φτάνουν και αναχωρούν από όλους τους χώρους όπου διοργανώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου.

www.bazeostower.grwww.naxosfestival.gr

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*