Ο Απεραθίτης συγγραφέας Γιάννης Ζευγώλης κυκλοφόρησε το τέταρτο βιβλίο του

Άκης Αξαόπουλος
07/08/2020 14:43
 
 
 

 

Ο Γιάννης Ζευγώλης μας λέει την δική του «Καλημέρα» και μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο μέσα από το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νίκας.

Εσύ πόσο εύκολα λες «καλημέρα» στο γείτονα, στην πεθερά, στον συνάδελφο, σ’ έναν περαστικό, ακόμα και σ’ έναν άστεγο;

Η «καλημέρα» είναι μια όμορφη λέξη που μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα, αλλά πλέον τη λέμε με δυσκολία.

Μέσα από το νέο βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Ζευγώλη με τίτλο «Καλημέρα» θ’ αναρωτηθείς, θ’ αναθεωρήσεις , αλλά πάνω απ’ όλα μετά θα λες την «καλημέρα» με μεγαλύτερη ευκολία.

Πρόκειται για ένα βιβλίο χαρούμενο που στέλνει το δικό του θετικό μήνυμα.

Η παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου -κατά σειρά- του συγγραφέα Γιάννη Ζευγώλη έγινε την Τρίτη 21 Ιουλίου στο Polis Café όπου μίλησαν: ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής-κριτικός βιβλίου, ο Σπύρος Ζωνάκης, δημοσιογράφος του περιοδικού «Σχεδία», ο Δημήτρης Κολέτσης, MITTS, και ο Δημήτρης Κωσταγιόλας, Street Artist.

Η παρουσίαση έγινε παράλληλα και στη νοηματική γλώσσα.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ζευγώλη

Ο Γιάννης κατάγεται από την Απείρανθο της Νάξου. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Αθηνών. Απέκτησε ειδίκευση στη Μετάφραση.

Προηγούμενα βιβλία του: Λογοχανείο, συλλογή Διηγημάτων, Αστεγοσκόπιο, Συλλογή Διηγημάτων, Ο Κρεμάστρας, Σπονδυλωτό αφήγημα.

Συμμετείχε δύο φορές μέχρι σήμερα στην εκπομπή «Άξιον Εστί» του Βασίλη Βασιλικού.

Το Μονόπρακτο με τίτλο «Το σπίτι του Κωφού Ηθοποιού» διαβάστηκε στο Ηρώδειο. Στη βραδιά sleep out που οργανώθηκε στην Αθήνα για τους αστέγους ανέβηκε το θεατρικό του έργο «Οι Νεοσύλλεκτοι» και την επόμενη χρονιά το μονόπρακτο «Όταν οι Θεοί ξεσπάνε». Το «Λογοχανείο» ανέβηκε με επιτυχία στο Θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Έγραψε τα κείμενα για το Roadtrip 2 και ήταν ένας από τους δύο συγγραφείς του Roadtrip 3 της Βιολέττας Γύρα. Το 2016 ανέβηκε το θεατρικό του έργο «Οδός Αστέγων» στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος σε σκηνοθεσία Βασίλη Βυλαρά. Συνεργάστηκε στενά με τον Γιάννη Ζουγανέλη στο Φόρτσα Πατρίδα. Μιλάει Νοηματική, Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά. Έχει γράψει πλήθος διαφημιστικών σεναρίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών.

(Visited 436 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*