ΑΝΩ Festival / ΚΑΤΩ Tour 2020: Δύναμη και ελπίδα πέρα από τα όρια του χρόνου και του τόπου

Newsroom
21/08/2020 15:22
 
 
 

Ξεκίνημα χθες Πέμπτη, 20 Αυγούστου του κύκλου συναυλιών του 4ου Φεστιβάλ ΑΝΩ με πρωταγωνιστή το εκκλησιαστικό όργανο, που μετατρέπει μια πρωτόγνωρη συγκυρία σε πρόκληση για να δώσει ένα ηχηρό παρών.

Μέσα απ’ τον άδειο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο (αφού οι συναυλίες πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού), η Ελένη Κεβεντσίδου, στο εκκλησιαστικό όργανο και ο Σπύρος Λάμπουρας στα κρουστά, έστειλαν το σήμα τους σε όλο τον κόσμο μέσω της live streaming μετάδοσης (https://www.youtube.com/watch?v=MQyzZt_TOp0) και ταυτόχρονα, ένα παγκόσμιο μήνυμα ότι η μουσική περνάει τα όρια του χρόνου και του τόπου και δίνει δύναμη κι ελπίδα.

Τo μοναδικό πρόγραμμα που παρουσίασαν, περιελάμβανε σπάνιες συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, γραμμένες για τον συνδυασμό αυτών των οργάνων.

Τη συναυλία προλόγισε ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ, Νίκος Κανελλόπουλος.

Παράλληλα, ιδιαίτερα τυχεροί υπήρξαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Προαύλιο του Ποιμαντικού Κέντρου «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία, σε ένα μαγικό σκηνικό, με τους ήχους της φύσης και της μουσικής να ενώνονται, όπου πραγματοποιήθηκε – για περιορισμένο κοινό της Σύρου – ειδική προβολή σε γιγαντοοθόνη.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων, ήταν και ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, έργο του οποίου παρουσιάστηκε στη συναυλία.

Επόμενη συναυλία:
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, ώρα 20:15
Ελένη Κεβεντσίδου & Χρήστος Παρασκευόπουλος, εκκλησιαστικό όργανο
Susan Norton, βιολοντσέλο
Χώρος προβολής: Ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων Πολιτιστικού Συλλόγου Χρουσσών, Χρούσσα
Live streaming: https://www.youtube.com/watch?v=EImSWj7aNtg

Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης, Νίκος Δεσύπρης, Δημήτρης Βαμβακούσης

(Visited 74 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.