Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για τα Αρχαία Λατομεία Πάρου

Newsroom
10/03/2021 16:18
 
 
 

Ανοιχτή διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για τα αρχαία λατομεία της Πάρου, με τη συμμετοχή του Δήμου Πάρου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, διοργανώνουν την Τρίτη 16 Μαρτίου οι «Φίλοι της Πάρου και Αντιπάρου».

Ομιλητές θα είναι οι:
*Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», π. Υπουργός Πολιτισμού

*Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Πολυμεσικών Εφαρμογών.

*Δημήτρης Καλιαμπάκος, Καθηγητής ΕΜΠ, Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΠΠ Λαυρίου.

*Χριστόδουλος Ρίγγας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΠΙΟΠ.

Τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πάρου αποτελούν μοναδικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε διεθνές επίπεδο. Το θέμα της προστασίας και ανάδειξής τους απασχολεί τους φορείς, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάρου εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τους «Φίλους της Πάρου και Αντιπάρου», είναι απαραίτητο για την τοπική κοινωνία να ασπασθεί το όραμα δημιουργίας ενός αρχαιολογικού και πολιτιστικού πάρκου στον αρχαιολογικό χώρο στο Μαράθι και, απώτερα, την επίσημη διεθνή αναγνώριση με την ένταξη στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο πλαίσιο αυτό, η άντληση πληροφοριών και συμβουλών από την εμπειρία φορέων που έχουν χειριστεί με επιτυχία τη δημιουργία και λειτουργία σχετικών πρωτοβουλιών, όπως το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» (αρχαία θέατρα, πολιτιστικές διαδρομές και αρχαιολογικά πάρκα), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Δίκτυο μουσείων, Μουσείο μαρμαροτεχνίας Τήνου) και το Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή εδώ

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*