«Σαντορίνη και Ρωσία»: Επιστημονικό συνέδριο από τον Δήμο Θήρας και το Κέντρο Ελληνορωσικών Ιστορικών Ερευνών

Newsroom
30/09/2021 11:18
 
 
 

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Σαντορίνη και Ρωσία» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θήρας και το Κέντρο Ελληνορωσικών Ιστορικών Ερευνών (ΚΕΡΙΕ), στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού του «2021 Έτους Ιστορίας Ελλάδας Ρωσίας».

Το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2021, έχει την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, του Συλλόγου Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας, του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, τουΛαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης «Εμμ. Α. Λιγνός», του Ναυτικού Μουσείου Οίας,της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών, του Ψηφιακού Αρχείου Θήρας και της Εστίας Πύργου.

Επίσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, εκπρόσωπος της οποίας θα τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του Συνεδρίου.

Οι μακροχρόνιες και παλαιές στενές σχέσεις της Σαντορίνης με τη Ρωσία, ειδικά κατά το 18ο μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, στους τομείς της Εκκλησίας, των εμπορικών και ναυτιλιακών συναλλαγών, όπως επίσης η εγκατάσταση σημαντικών Θηραίων επιχειρηματιών στη Ρωσία, αποτελούν τη βάση διερεύνησης και παρουσίασης επιστημονικών ανακοινώσεων στο συνέδριο.

Στις εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνεται και ειδική ξενάγηση σε εκκλησίες της Σαντορίνης, όπου σχετική έρευνα του ΚΕΡΙΕ εντόπισε και κατέγραψε έναν σπάνιο πλούτο ρωσικής προέλευσης ιερών σκευών και κειμηλίων.

Στο συνέδριο θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*