Ο Φίλιππος Φόρτωμας στο naxostimes.gr: «Συνεχίζουμε μαζί για τις Κυκλάδες!» (video)

Newsroom
18/05/2023 15:25
 
 
 

 

Για τις προτεραιότητες που έχει θέσει, τις προσωπικές του επιτυχίες κατά τη διάρκεια της περασμένης θητείας του στα έδρανα της Βουλής, αλλά και για το ενδεχόμενο «υπουργοποίησής» του μίλησε στο naxostimes.gr και την Πόπη Αλιμπέρτη ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας.

Ολοκληρώνοντας μια προεκλογική περιοδεία σχεδόν σε όλα τα νησιά του νομού, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης και το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Φόρτωμας εκτίμησε ότι οι συνεχείς επαφές του με τους πολίτες κατέδειξαν ότι «υπάρχει μια μεγάλη δυναμική» για τη «γαλάζια» παράταξη.

Όσον αφορά στην πολιτική του ατζέντα, έθεσε ως βασικές του προτεραιότητες για την επόμενη μέρα την Υγεία και τη Νησιωτικότητα. «Η υγεία στα νησιά μας θέλει τάχιστα ενίσχυση» ανέφερε χαρακτηριστικά, προτείνοντας μεταξύ άλλων, την αναδιάταξη του οργανογράμματος για τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, την αναδιαμόρφωση των Υγειονομικών Περιφερειών στο πρότυπο των Περιφερειών της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τη δημιουργία πτητικών κέντρων αποκλειστικά για τις Κυκλάδες.

Αναφορικά με τη Νησιωτικότητα, ο κ. Φόρτωμας μίλησε για ενίσχυση του συγκεκριμένου όρου «οριζόντια, σε διάφορα νομοθετήματα και σε διάφορες αποφάσεις», κάνοντας λόγο για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. «Την άνοιξη του 2022 κατορθώσαμε να ενταχθεί σε ένα κείμενο της Ε.Ε. η δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ και στον νομό Κυκλάδων και σε άλλους νησιωτικούς νομούς. Έχει κατοχυρωθεί και επαφίεται στα δικά μας δημοσιονομικά να εφαρμοστεί» δήλωσε σχετικά.

Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί έντονα τον κ. Φόρτωμα είναι τα έργα υποδομής. Όπως είπε, η κυβέρνηση της ΝΔ, με δικά της χρηματοδοτικά εργαλεία, υλοποίησε πάρα πολλά έργα υποδομής στα νησιά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν δρομολογηθεί κι άλλα. «Προφανώς τα θέματα των υποδομών, μας αφορούν γιατί είμαστε μια νησιωτική περιοχή, καθαρά τουριστική» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής και πρόσθεσε ότι έγινε πράξη η θεσμοθέτηση ρυθμιστικών κανόνων και πλαισίων, τόσο για την καταπολέμηση της άναρχης δόμησης, όσο και στις χρήσεις γης. «Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει ήδη χρόνια πριν. Άρα ερχόμαστε πολλές φορές να θεραπεύσουμε καταστάσεις και έχουμε το θάρρος να τολμούμε και να κάνουμε πράγματα που δυσαρεστούν τον κόσμο προσωρινά, αλλά ο ρόλος του πολιτικού και της πολιτικής είναι να κάνει τομές. Οι τομές είναι το ζήτημα και αυτή είναι η πρόοδος» τόνισε.

Σε ερώτηση για το ποιες θεωρεί προσωπικές του επιτυχίες, ο κ. Φόρτωμας ανέφερε καταρχάς το γεγονός ότι κατάφερε να αποτελέσει τον «συνεκτικό κρίκο» μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του εκάστοτε υπουργείου, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που έφερε απτά αποτελέσματα στα νησιά. Ανάμεσα σε αυτά, περιλαμβάνονται ο διαγωνισμός σχετικά με τη μελέτη δικτύων ύδρευσης και άρδευση για το Φράγμα Τσικαλαριού, η επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα καύσιμα για τα νησιά της Δονούσας και της Ηρακλειάς, η ενίσχυση των Αστυνομικών Δ/νσεων, η ενίσχυση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου και η βελτίωση των προσόψεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου.

Τέλος, απαντώντας στις φήμες που τον θέλουν να «υπουργοποιείται» σε μια ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Φόρτωμας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «καθαρά προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Ωστόσο, δήλωσε με νόημα: «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Εμείς δείχνουμε τα έργα που έχουμε κάνει και παλεύουμε για τον τόπο, γιατί είναι μια συνολική προσπάθεια. Θεωρώ ότι οι Κυκλάδες – και το Νότιο Αιγαίο ευρύτερα – πρέπει να έχουν έναν άνθρωπο στην κυβέρνηση αλλά αυτό μένει να φανεί μετά τις εκλογές».

Στην κατακλείδα της συνέντευξής του, ο κ. Φόρτωμας θέλησε να στείλει και το εξής μήνυμα στους ψηφοφόρους των Κυκλάδων: «Συνεχίζουμε με τη ΝΔ δυναμικά, μπροστά, τολμηρά. Όμως πρέπει να μου δώσουν τη δύναμη ώστε να υπάρχει μια καθαρή, δυνατή φωνή στην επόμενη βουλή. Συνεχίζουμε μαζί για τις Κυκλάδες!».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 147 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*