Τέλος διανυκτέρευσης: Από το 2018 στα ξενοδοχεία

admin
13/05/2016 09:43
 
 
 

Από το 2018 θα εφαρμοστεί στα ξενοδοχεία το τέλος διανυκτέρευσης, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα – παρά την επιμονή των δανειστών – η κυβέρνηση κατάφερε να μεταθέσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου στο 2018 αντί για φέτος, γεγονός που επιτρέπει στους tour operators να προχωρήσουν στους απαραίτητους σχεδιασμούς χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για το 2016 και το 2017.

«Αιχμή του δόρατος στην νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα μας» χαρακτήρισε τον τουρισμό ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας» αποτελούν πυλώνες στήριξης του τουρισμού.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, γεγονός που – όπως είπε – θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους.

(φωτό: ethnos.gr)

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*