Η Έλενα Κουντουρά για τον ελληνικό τουρισμό: «Είναι εθνική υπόθεση»

admin
18/05/2016 14:45
 
 
 

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για τα αποτελέσματα της εθνικής στρατηγικής που ακολουθείται στην τουριστική πολιτική εμφανίστηκε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία μίλησε στην εκπομπή του Aegean Voice 107.5 «Δέκα με Τόνο» με την Πόπη Αλιμπέρτη και τον Γιώργο Κάμβύση.

Αφού έπλεξε το εγκώμιο των Κυκλάδων, οι οποίες «μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη», η υπουργός έκανε λόγο για «καλά μηνύματα και εξαιρετικά αποτελέσματα» για το 2016, παρά τα εμπόδια και τις δυσμενείς καταστάσεις που έπρεπε να ξεπεραστούν, τονίζοντας ότι «ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση» και αν θέλουμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, θα πρέπει όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Γι’ αυτόν, άλλωστε, τον λόγο, το υπουργείο Τουρισμού επένδυσε και συνεργάστηκε με τοπικούς φορείς, όπως οι περιφέρειες, οι δήμοι, τα επιμελητήρια, αλλά και με ιδιωτικούς τουριστικούς φορείς.

 

Προσπάθειες να «αναρρώσει» η «τραυματισμένη» εικόνα

«Ο τουρισμός είναι πολύ ευαίσθητος και απρόβλεπτες καταστάσεις τον πληγώνουν» δήλωσε η κ. Κουντουρά και πρόσθεσε ότι έχει «τραυματιστεί» η εικόνα μας στο εξωτερικό, λόγω του προσφυγικού, παρά το μήνυμα πολιτισμού, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που στείλαμε σε όλο τον κόσμο, στηρίζοντας την αξιοπρέπεια των προσφύγων.

«Επικοινωνιακά, εμείς το διαχειριστήκαμε λάθος» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εικόνες που πρόβαλλαν τα ελληνικά ΜΜΕ και η υπερβολή που, πολλές φορές, τις συνόδευε, έγιναν «βορά» στο εξωτερικό. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, γίνεται μεγάλη προσπάθεια, με τη συνεργασία και των μέσων ενημέρωσης, να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα.

 

Τα λάθη του παρελθόντος στοιχειώνουν το παρόν

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των παρουσιαστών της εκπομπής, η υπουργός Τουρισμού υποστήριξε ότι τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου «δεν θα επηρεάσουν τις θετικές προβλέψεις», αν και παραδέχθηκε ότι «λόγω της κακοδιαχειρίσης των προηγούμενων κυβερνήσεων και του κακού παρελθόντος της χώρας που οι δανειστές επικαλούνται, δυστυχώς δεν έχουμε επιλογές και τα βάρη θα κατανεμηθούν σε όλους».

Αναφορικά με το τέλος διανυκτέρευσης (το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, αλλά και ανησυχία στους τουριστικούς παράγοντες), η κ. Κουντουρά εξήγησε ότι θα ξεκινήσει το 2018, «εφόσον χρειαστεί». «Αν εργαστούμε όλοι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε αυτό το επιπλέον μέτρο» σημείωσε.

Ο τουρισμός, όμως, δεν είναι μόνο ξενοδοχεία. Έπειτα από ερώτηση της κ. Αλιμπέρτη για την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Νάξου, η κ. Κουντουρά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όλα εξαρτώνται από τα χρήματα που διαθέτουμε, αλλά δεν είναι πάρα πολύ εύκολο μια κυβέρνηση να βρει λύσεις για όλες τις παθογένειες των τελευταίων 40 ετών, αφού μας άφησαν άδεια τα ταμεία. Έτσι, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό με τα υπολείμματα που μας άφησαν».

 

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*