Νέα υποχρεωτική διαδικασία κατάταξης για όλα τα καταλύματα

Thumbs Up Hotel Rating Two Stars
admin
31/05/2016 21:02
 
 
 

Με την Υπουργική Απόφαση 219/8-1-2015, οι ελεγκτικές αρμοδιότητες του Ε.Ο.Τ. για την κατάταξη των ξενοδοχείων σε αστέρια και των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων σε κλειδιά μεταφέρθηκαν στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Το ΞΕΕ είναι υπεύθυνο για την έκδοση πιστοποιητικών κατάταξης βάσει έκθεσης από διαπιστευμένους φορείς που διενεργούν έλεγχο δικαιολογητικών και αυτοψία, και έχουν σχετικά διαπιστευτεί από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.

Τα νέα καταλύματα υπάγονται απευθείας στο νέο σύστημα, ενώ το σύνολο των υφιστάμενων καταλυμάτων πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης έως το τέλος του 2017. Τα πιστοποιητικά έχουν διάρκεια ισχύος πέντε έτη και ανανεώνονται στη λήξη τους μετά από σχετικό επανέλεγχο. Μη τήρηση της διαδικασίας συνεπάγεται απώλεια του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.

Η SMARTServices, που εδρεύει στη Νάξο, δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο πεδίο σε συνεργασία με εγκεκριμένο Φορέα Πιστοποίησης που διαθέτει Διαπιστευμένο Επιθεωρητή στη Νάξο.

Η πληθώρα και η διαβάθμιση των κριτηρίων απαιτεί τη σωστή προετοιμασία πριν την επιθεώρηση, ώστε το κατάλυμα να πιστοποιηθεί κατά τον έλεγχο, χωρίς παρατηρήσεις και επαναληπτική επιθεώρηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας (τηλ: 2285024390, www.smartnaxos.com) για να σας ενημερώσουμε για τη νέα αυτή διαδικασία την οποία αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου ξεκινώντας από την προαξιολόγηση μέχρι την τελική πιστοποίηση του καταλύματος.

Η SMARTServices παρέχει εξατομικευμένες και αξιόπιστες συμβουλευτικές υπηρεσίες στις τοπικές επιχειρήσεις. Προσφέρει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών που θα αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα της επιχείρησης σας και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει.

Οι υπηρεσίες στις οποίες εξειδικεύεται η SMARTServices είναι:

  • Κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστεριών / κλειδιών
  • Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης
  • Ένταξη και Διαχείριση έργων σε Επιδοτούμενα Αναπτυξιακά Προγράμματα, από τη σύνταξη της επενδυτικής πρότασης έως την ολοκλήρωση της υλοποίησης της (Ε.Σ.Π.Α., Ο.Α.Ε.Δ., Leader, Αναπτυξιακός Νόμος)
    • Σχεδίαση και Πιστοποίηση συστημάτων βάσει διεθνών προτύπων (π.χ. ISO, HACCP, AGRO)
  • Αδειοδότηση ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων (Ε.Ο.Τ., Πυροσβεστική)
  • Αδειοδότηση επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και οικοτεχνείας
  • Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Marketing
  • Κατασκευή Ιστοσελίδων και σελίδων eshop / ebooking
  • Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Μελέτες

Είμαστε στη διάθεση σας για τον προγραμματισμό μίας συνάντησης, ώστε να συζητήσουμε και να υλοποιήσουμε τη βέλτιστη λύση για τις ανάγκες σας. 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*