Μαρία Αλιφραγκή για τον ελληνικό τουρισμό: «Η συσπείρωση θα φέρει αποτελέσματα»

alifragki maria
admin
24/06/2016 13:54
 
 
 

Ψυχραιμία συνέστησε, καταρχήν, για το Brexit η Μαρία Αλιφραγκή, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και ManagingDirectorτου SignatureTravel.

Μιλώντας στην εκπομπή “AlibertiNews” και την Πόπη Αλιμπέρτη, η κ. Αλιφραγκή εξέφρασε την προσωπική της άποψη ότι, τουλάχιστον φέτος, το Brexitδεν θα επηρεάσει τον οργανωμένο τουρισμό και τα πουλημένα – από τον χειμώνα – πακέτα διακοπών, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στην έκδοση βίζας για τους Βρετανούς (που θα ισχύσει λόγω της εξόδου της χώρας τους από την Ε.Ε.).

Σημείωσε, ακόμη, ότι το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει καλή δουλειά στο να προωθήσει στο εξωτερικό λιγότερο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς, ενώ βήματα γίνονται και για την καθιέρωση της Ελλάδας ως προορισμό διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Ό,τι χάνεται, πρέπει να το αντικαθιστούμε με άλλη προσέγγιση, με άλλες συνεργασίες […] Ας μην τρομοκρατούμαστε, είμαι αισιόδοξη ότι και φέτος η τουριστική κίνηση θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι» δήλωσε η κ. Αλιφραγκή, η οποία τόνισε ότι πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς του τουρισμού, σε σύμπνοια με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, καθώς και τοπικούς παράγοντες, να επικεντρωθούν στην θετική πλευρά της Ελλάδας, την οποία θα πρέπει με καλή ψυχολογία να προβάλλουν συνεχώς στο εξωτερικό και στους εκεί decisionmakers.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις εταιρειών που προσφέρουν ταξίδια ως bonusστους εργαζομένους τους, ενώ έδαφος φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς ο πολιτιστικός τουρισμός και η γευσιγνωσία.

«Σε πολλά πράγματα έχουμε το αβαντάζ. Ας συσπειρωθούμε όλοι μαζί οι παράγοντες ώστε να δούμε πώς θα αναδείξουμε στο εξωτερικό κάθε προϊόν. Πάντα στα προβλήματα βρίσκεται η λύση» υποστήριξε η κ. Αλιφραγκή.

(φωτό: tourismotoday.gr)

(Visited 205 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*