Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος για το Πάσχα – Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από τον Πειραιά

Λιμάνι Νάξου
Άκης Αξαόπουλος
16/04/2022 13:38
 
 
 

 

Ασταμάτητες είναι οι ροές των ταξιδιωτών που είναι έτοιμοι να κάνουν Πάσχα στο χωριό ελεύθερα μετά από δύο χρόνια.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά τα πλοία είναι ασφυκτικά γεμάτα με τους περισσότερους να έχουν εξασφαλίσει άδεια προκειμένου να περάσουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στα νησιά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό παραμένουν σε ισχύ με τους επιβάτες να φορούν κανονικά μάσκα τους και δηλώνουν πως θα τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα.

Στις γραμμές από Πειραιά έχουν ήδη καταγραφεί αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 9%-10% από τα μέσα Μαρτίου ενώ νέα αύξηση κατά 5% αναμένεται κοντά το Πάσχα. Σύμφωνα με εκπροσώπους ακτοπλοϊκών εταιρειών οι αυξήσεις οφείλονται στις πολύ μεγάλες ανατιμήσεις των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων, αλλά και στην άνοδο του κόστους άλλων υπηρεσιών προς τα επιβατηγά πλοία, όπως τα κόστη συντήρησης και επισκευών αλλά και οι αυξήσεις των ασφαλίστρων.

Αντίστοιχα μεγάλη κίνηση είναι και στα διόδια των Αφιδνών αλλά και της Ελευσίνας με τους ταξιδιώτες να φεύγουν για την επαρχία.

Sold out στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών στις μετακινήσεις προς τα νησιά της χώρας την περίοδο του Πάσχα, φέτος, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, στους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, όπως η Παροναξία, τα εισιτήρια είναι sold out από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα.

Ενδεικτικές είναι οι αναζητήσεις στις δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Τη Μεγάλη Πέμπτη από τα τέσσερα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά για τα λιμάνια της Πάρου και της Νάξου, μόνο το ένα έχει διαθέσιμα εισιτήρια. Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και για το δρομολόγιο της επιστροφής τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον Σταμάτη Καπίρη, τουριστικό πράκτορα της Νάξου, ο οποίος δήλωσε ότι όσοι θέλουν να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να βιαστούν, καθώς ενδέχεται τις επόμενες ώρες να εξαντληθούν τα εισιτήρια και για τη Μεγάλη Τετάρτη αλλά και για τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Πηγή: iefimerida.gr

(Visited 691 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*