Πρόστιμo στα καταλύματα που δηλώνουν άλλη κατηγορία από την πιστοποιημένη

donatio katalyma
admin
09/07/2016 11:35
 
 
 


Χρηματικό πρόστιμο από 5.000 έως 15.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό κλινών, θα επιβάλλεται στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, στις οποίες διαπιστώνεται διάσταση μεταξύ της κατηγορίας που δηλώνουν και της κατηγορίας, που έχει πιστοποιηθεί βάσει των προδιαγραφών.  

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Πέραν του προστίμου, θα αφαιρείται το ειδικό σήμα λειτουργίας στα ξενοδοχειακά και λοιπά καταλύματα που εντοπίζονται να λειτουργούν με την εν λόγω αναντιστοιχία της κατηγορίας τους, δίνοντας τη δυνατότητα να λάβουν σήμα για την κατηγορία στην οποία πιστοποιήθηκαν.

Επισημαίνεται ότι το πρoηγούμενο πρόστιμο για τέτοιες περιπτώσεις ήταν 200 ευρώ ανά κλίνη.

Η σχετική διάταξη:

 3. Η παρ. 19 του άρθρου 7 του Ν. 4276/2014 (Α’ 155) αντικαθίσταται ως εξής:
«19. Στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που διαπιστώνεται ότι λειτουργούν χωρίς να πληρούν τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της κατηγορίας, στην οποία έχουν δηλώσει ότι κατατάσσονται, επιβάλλεται πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για καταλύματα δυναμικότητας μέχρι και εκατό κλινών, πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για καταλύματα δυναμικότητας από εκατό μέχρι και τετρακοσίων κλινών και δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για καταλύματα δυναμικότητας άνω των τετρακοσίων κλινών. Στα τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου ανακαλείται το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας που εκδόθηκε με βάση την εσφαλμένα δηλούμενη κατηγορία και εκδίδεται, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση της αρμόδιας υπηρεσίας, νέο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας σύμφωνα με τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της κατηγορίας που πληροί το κατάλυμα, όπως αυτές πιστοποιούνται κατά τη διαδικασία που περιγράφεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 6 του Νόμου αυτού».

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*