Τα top μέρη που πρέπει να δεις στο νησί της Νάξου

Newsroom
27/09/2022 14:05
 
 
 

 

To πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος είναι ένα από τα πιο εύφορα και καταπράσινα μέρη θα πρωταγωνιστήσει και αυτό το φθινόπωρο. Τι και αν έχει έρθει το φθινόπωρο, στη Νάξο μπορείς να κολυμπήσεις και να απολαύσεις τα τιρκουάζ νερά του Αιγαίου.

Η Νάξος φημίζεται για τις αμέτρητα χιλιόμετρα χρυσής άμμου και τους όμορφους κολπίσκους που σε ταξιδεύουν. Εκτός από αυτά, στο νησί έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς στα ορεινά χωριά και στα κυκλαδίτικα σοκάκια, που με τη θαλασσινή του αύρα σε μαγεύουν.



Πως θα περάσεις το πρωινό σου στη Νάξο;

Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου απολαμβάνοντας μια βόλτα στα νεοκλασικά κτίρια στο γραφικό χωριό Χαλκί, ενώ για ‘σένα που σου αρέσουν τα day trips, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στη σπηλιά της Ρίνας, που βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού. Μη ξεχάσεις να επισκεφτείς την παραλία του Αγίου Προκοπίου για να ζήσεις μια εμπειρία κατάδυσης και τον Ναό της Δήμητρας, που είναι αφιερωμένος στην αρχαία θεά της γεωργίας, από τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο Άγιος Προκόπιος είναι το must του νησιού και πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του επισκέπτη για βουτιές στη Νάξο.

Τα παλιά αρχοντικά στη Νάξο, τα έντονα χρώματα στις πλακόστρωτες αυλές και οι πυκνές βουκαμβίλιες, δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό που συγκαταλέγεται στα ωραιότερα μέρη των Κυκλάδων. Στη σπηλιά της Ρίνας μπορείς να πας με μια από τις μονοήμερες εκδρομές που διοργανώνονται.

Ο αρχαίος ναός του Διονύσου στα Ύρια, αποτελεί μάλιστα παγκόσμιο μνημείο της Unesco, ενώ οι αρχαίοι Κούροι στον Απόλλωνα και στις Μέλανες είναι σημεία ορόσημο για την αρχαία Ελληνική ιστορία. Η Παναγία η Δροσιανή στο χωριό Μονή αλλά και τα βυζαντινά κάστρα και οι πύργοι που κοσμούν το νησί προσδίδουν μια ιδιαίτερη αίγλη. Για σένα που αγαπάς το όμορφο νησιώτικο ηλιοβασίλεμα, η Πορτάρα είναι το μέρος που θα σου κλέψει την καρδιά. Εκεί θα τραβήξεις τις πιο όμορφες φωτογραφίες και θα γεμίσεις με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Γνωρίζεις για τον λαβύρινθο της Νάξου; Ναι έτσι λένε τα στενά και γραφικά σοκάκια στην παλιά πόλη του νησιού. Από το πρωί έως και αργά το βράδυ τα στενά του νησιού είναι γεμάτα με κόσμο και περιτριγυρίζονται από παραδοσιακά μαγαζάκια, καταστήματα με σουβενίρ, μπαρ και καφετέριες για όλα τα γούστα.

Και αν σκέφτεσαι που θα απολαύσεις παραδοσιακό φαγητό και πεντανόστιμα πιάτα στη Νάξο, οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα αξιόλογες. Στις Μέλανες θα φας κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια, ενώ στην Απείρανθο θα απολαύσεις τα πιο γευστικά και παραδοσιακά φαγητά. Η Απείρανθος, εκτός από τον πύργο του Ζευγώλη που είναι χτισμένος πάνω σε βράχο στην είσοδο του χωριού, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την αυθεντική νησιώτικη κουζίνα, καθώς εκεί θα βρείτε μερικές από τις ωραιότερες ταβέρνες του νησιού.

Ακόμη, ένα όμορφο ημιορεινό χωριό της Νάξου είναι το Φιλώτι, που βρίσκεται 18 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα του νησιού, είναι ιδανικό για να απολαύσεις τον καφέ ή το ποτό σου αλλά και γνήσια Ναξιώτικη κουζίνα. Μάλιστα, θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς την Παναγιά τη Φιλωτίτισσα με σπάνιες εικόνες.

Στη Νάξο έχεις πολλές επιλογές για να μείνεις και μέρη που θα σε εκπλήξουν. Αν δεν έχεις μεταφορικό μέσο προτίμησε να κλείσεις τη διαμονή σου στη Χώρα, έτσι ώστε να μπορείς εύκολα και άμεσα να έχεις πρόσβαση σε ό,τι χρειαστείς. Αν πάλι διαθέτεις μεταφορικό μέσο, μια καλή λύση είναι να επιλέξεις ανάμεσα στις καταπληκτικές περιοχές και παραλίες Αγία Άννα, Άγιο Προκόπιο, Πλάκα, Καστράκι, Μικρή Βίγλα κ.ά.  με όμορφα μέρη για να μείνεις να κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά και να απολαύσεις την αυθεντική Ναξιώτικη φιλοξενία.

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων θα σε ανταμείψει από το πρώτο κιόλας λεπτό της επίσκεψής σου. Είναι ένα νησί που αν προσπαθήσεις να το ανακαλύψεις, σίγουρα θα σε μαγέψει, καθώς προσφέρει πολλές επιλογές για τον καθένα.
Δεν μένει παρά να οργανώσεις το επόμενο σου ταξίδι με προορισμό τη Νάξο.

(Visited 2.114 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*