Airbnb: Ήρθε η ώρα να αυξήσεις τις κρατήσεις του καταλύματος σου!

ABOVE Airbnb
Newsroom
10/03/2023 20:45
 
 
 

 

Είναι γεγονός ότι είμαστε στην εποχή του διαδικτύου και της εικόνας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καλές φωτογραφίες είναι ικανές να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στην καταχώρισή σας στην πλατφόρμα του Airbnb, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και αποτελούν το πρώτο βήμα για να κερδίσετε κρατήσεις.

ABOVE Airbnb

Όπως αναφέρει η ίδια η Airbnb, οι καλές φωτογραφίες του σπιτιού είναι σε θέση να φέρουν αύξηση 40% στα έσοδά σας, 24% περισσότερες κρατήσεις και 26% υψηλότερη τιμή ανά διανυκτέρευση.
Βάλτε λοιπόν στο σπίτι… «τα καλά του» και ετοιμαστείτε για φωτογράφηση!

ABOVE Airbnb

Οι φωτογραφίες πρέπει να αποτυπώνουν την καλύτερη εκδοχή του χώρου σας. Άρα η επιλογή επαγγελματία φωτογράφου είναι μονόδρομος.

ABOVE Airbnb

Καλές φωτογραφίες δεν σημαίνει φωτογραφίες που δίνουν ψευδή αίσθηση του σπιτιού, γιατί ένα από τα βασικά ερωτήματα των επισκεπτών είναι: «ο χώρος είναι όπως στις φωτογραφίες;».

5 συμβουλές για τέλειες φωτογραφίες

ABOVE Airbnb

Υπάρχουν όμως κάποιες κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν την άφιξη του φωτογράφου και καλό θα είναι να έχετε συνεννοηθεί μαζί του πριν από αυτές, ώστε οι φωτογραφίες σας να είναι τέλειες!
Ακολουθείστε λοιπόν τις παρακάτω συμβουλές και το αποτέλεσμα θα σας …ανταμείψει!

Φωτισμός

ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb

Συζητήστε με τον φωτογράφο την ώρα που ο χώρος σας φωτίζεται καλύτερα ή την ώρα κατά την οποία ο ίδιος κρίνει ότι θα είναι η ιδανική για τον κατάλληλο φωτισμό του μιας και ο φωτισμός για τη φωτογράφιση παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Επίσης φροντίστε να έχετε αντικαταστήσει τις τυχόν καμένες λάμπες και να δουλεύουν όλα τα φωτιστικά. Ο επαγγελματίας είναι σίγουρο ότι θα έχει μαζί του τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ο επισκέπτης θέλει να καταλάβει την αίσθηση που δίνει το σπίτι. Και ο φωτισμός που διαθέτει συμβάλει στην αίσθηση. Επίσης, εμπιστευτείτε τις συμβουλές του φωτογράφου, εκείνος ξέρει καλύτερα πώς βγαίνουν τέλειες οι φωτογραφίες.

Καθαριότητα

ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb

Πριν έρθει ο φωτογράφος πρέπει να έχετε κάνει τέλειο καθάρισμα του σπιτιού σας. Ο φωτογραφικός φακός έχει την τάση να τονίζει λεπτομέρειες που ίσως δεν προσέχουμε με γυμνό μάτι. Τακτοποιείστε το χώρο, αφαιρέστε προσωπικά αντικείμενα και φροντίστε να έχετε (και να αναδείξετε) ελεύθερες επιφάνειες που ο επισκέπτης θα χρειαστεί για τα δικά του προσωπικά αντικείμενα. Επίσης να θυμάστε ότι ένα σπίτι «φορτωμένο» με πράγματα δεν δείχνει και πολύ ελκυστικό στις φωτογραφίες…

Παρουσίαση των χώρων

ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb

Βγάλτε φωτογραφίες όλα τα δωμάτια του σπιτιού που είναι στη διάθεσή του επισκέπτη. Το καθιστικό πρέπει να δίνει μια αίσθηση άνεσης και φιλικότητας. Οι καναπέδες, τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια πρέπει να είναι καθαρά, ατσαλάκωτα και όμορφα τοποθετημένα.

ABOVE Airbnb

Τα υπνοδωμάτια πρέπει να είναι απλά, χωρίς πολλά διακοσμητικά και προσωπικά αντικείμενα. Στρώστε καλοσιδερωμένα σεντόνια και δείξτε πώς είναι τοποθετημένα τα κρεβάτια στον χώρο. Αν έχετε και καναπέ που γίνεται κρεβάτι, βγάλτε και μια επιπλέον φωτογραφία του όταν είναι ανοιχτό.

ABOVE Airbnb

Οι φωτογραφίες του μπάνιου πρέπει να αποτυπώνουν με σαφήνεια το μέγεθός του, τις παροχές του και φυσικά να αναδεικνύουν την άψογη καθαριότητά του.

ABOVE Airbnb

Περιλάβετε επίσης φωτογραφίες των εξωτερικών χώρων (μπαλκόνια, βεράντες, κήπο, κ.λπ.) καθώς και την πιθανή θέα που έχει το σπίτι.

Πρώτα ονειρευόμαστε και μετά ταξιδεύουμε

ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb

Βοηθείστε τον επισκέπτη σας να δημιουργήσει στο μυαλό του εικόνες από τις στιγμές που θα ζήσει στο σπίτι σας. Κάντε τον να ονειρευτεί τις διακοπές του και να ανυπομονεί να ζήσει στο σπίτι σας. Στρώστε ένα σερβίτσιο στην τραπεζαρία, ανάψτε μερικά κεριά δίπλα στον καναπέ (ή το τζάκι, αν διαθέτετε), βάλτε μερικά βιβλία σε ένα κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι ή δύο κούπες καφέ στο τραπεζάκι του μπαλκονιού… Για να γίνουν πιο ζωντανές και πραγματικές οι εικόνες συζητείστε με το φωτογράφο σας το ενδεχόμενο να φωτογραφηθούν και μοντέλα στο χώρο.

Να τι προσφέρω!

ABOVE Airbnb

ABOVE Airbnb

Στις φωτογραφίες πρέπει να αποτυπώνονται με σαφήνεια οι παροχές του σπιτιού. Μην δείξετε πολλά τρόφιμα στις φωτογραφίες γιατί ο επισκέπτης μπορεί να θεωρήσει ότι τα παρέχετε δωρεάν. Παρουσιάστε μόνο όσα πρόκειται να προσφέρετε. Δείξτε ένα σετ πετσέτες ανά επισκέπτη (είτε πάνω στο κρεβάτι είτε σε κάποιο σημείο του μπάνιου), καθώς και τα προϊόντα προσωπικής καθαριότητας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, κ.λπ.) που διαθέτετε. Αν τους προσφέρετε κάποιο σπιτικό αναψυκτικό κατά την άφιξη, χάρτη της πόλης, τουριστικό οδηγό ή οτιδήποτε άλλο, αναδείξτε το!

ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb

Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν την τάση να προσέχουν περισσότερο τις φωτογραφίες παρά τα κείμενα περιγραφών για κάθε κατάλυμα και επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος… επιλέξτε τον καλύτερο φωτογράφο!


ABOVE

Παπαβασιλείου Χώρα, Νάξος 84300
Κ 6938 366 370 και 6940 400 640
E contact@above.productions & above.productions.tv@gmail.com
Website above.productions
FB above.product
Instagram @above.hotels


Δείτε παρακάτω μια επιλογή φωτογραφιών από το Γιώργο Σφυρόερα και την ABOVE, από φωτογραφίσεις καταλυμάτων:

ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb ABOVE Airbnb

(Visited 726 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*