Θετικά μηνύματα «εκπέμπουν» οι τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού για το Ν. Αιγαίο

admin
16/02/2015 14:20
 
 
 

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις τουριστικές εκθέσεις ΒΙΤ και Grekland Panorama 2015, που πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο και τη Στοκχόλμη αντίστοιχα.

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετείχε αυτόνομα και στις δύο εκθέσεις, φιλοξενώντας έναν μεγάλο αριθμό νησιών από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, σε περίπτερα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση.

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων, τουριστικοί πράκτορες και ΜΜΕ της Ιταλίας και της Σκανδιναβίας, εξέφρασαν – για ακόμη μια χρονιά – μεγάλο ενδιαφέρον για το Νότιο Αιγαίο, ενώ αποδέχτηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την πρόσκληση της Περιφέρειας να συμμετέχουν σε δημοσιογραφικές αποστολές και fam trips τόσο στους δημοφιλείς, όσο και σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Στην έκθεση ΒΙΤ 2015, το παρών στο περίπτερο της Περιφέρειας έδωσαν 13 νησιά και πιο συγκεκριμένα η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Άνδρος, η Φολέγανδρος, η Σέριφος, η Κέα, η Αμοργός, η Αντίπαρος και η Μήλος, οι εκπρόσωποι των οποίων υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τους επισκέπτες της έκθεσης. Στην έκθεση Grekland Panorama, φιλοξενήθηκαν 9 νησιά (Ρόδος, Κάλυμνος, Άνδρος, Ίος, Σέριφος, Αντίπαρος, Μήλος, Σίφνος και Αμοργός).

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τη μοναδικότητα καθενός από τα νησιά που εκπροσωπεί, θέτει ως στόχο να φιλοξενεί όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά υπό την αιγίδα της στις τουριστικές εκθέσεις έτσι ώστε να μπορεί να τους παρέχει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο με σύγχρονα μέσα τόσο στις παραδοσιακές τουριστικές αγορές, όσο και στις αναδυόμενες, με στοχευμένες παρούσες και μελλοντικές δράσεις» επεσήμανε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου. 

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*