Δώδεκα νησιά των Κυκλάδων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου – Ανάμεσα τους και η Νάξος

itb 2017 1
admin
10/03/2017 09:50
 
 
 

Μια μικρή «γεύση» από την εμπειρία που θα βιώσουν εάν επιλέξουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για τις διακοπές τους, παίρνουν οι επισκέπτες της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου.
Έχοντας επικεντρωθεί σε μια πρωτότυπη και αναβαθμισμένη αισθητικά παρουσία, η οποία απηχεί τη νέα φιλοσοφία τουριστικής της προβολής, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετέχει με δύο ξεχωριστά περίπτερα παραδοσιακής νησιωτικής αισθητικής, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η πέτρα, το ξύλο, τα χρώματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, αλλά και τα νέα μέσα τεχνολογίας. Κάθε νησί έχει τη δυνατότητα να προβάλλει το τουριστικό του προϊόν σε επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν διάφορους τομείς του τουρισμού, ενώ σε «πρώτο πλάνο» βρίσκονται, επίσης, η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του κάθε προορισμού, δεδομένης και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019.

itb 2017 5

itb 2017 2

itb 2017 3
Με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου παίρνουν μέρος στην ITB η Ρόδος, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Σύμη και οι Λειψοί από τα Δωδεκάνησα, καθώς και η Κύθνος, η Φολέγανδρος, η Αμοργός, η Μύκονος, η Τήνος, η Μήλος, η Ίος, η Νάξος, η Αντίπαρος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Άνδρος από τις Κυκλάδες (Hall 1.1 stand 112 & 113). Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια φιλοξενεί και την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου. Κύριο μέλημα της Περιφέρειας αποτελεί η παρουσίαση των νησιών, με τρόπο που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη και συνάμα μοναδική τουριστική ταυτότητα, καθενός ξεχωριστά.

itb 2017 4

Μ. Παπαβασιλείου: «Θετικά τα μηνύματα για την επικείμενη σεζόν»
«Η Γερμανία αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και προφανώς για τα νησιά μας. Τα μηνύματα για την επικείμενη σεζόν είναι καθ’ όλα θετικά. Η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου με 10.000 εκθέτες και 120.000 επαγγελματίες επισκέπτες αποτελεί το ιδανικό μέρος για να αναδειχθούν οι νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου. Παράλληλα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας.

itb 2017 7
Σε μία τόσο σημαντική τουριστική έκθεση, οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου πρέπει να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Οι ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε τόπου αναδεικνύονται μέσα από μοντέρνας αισθητικής περίπτερα που θα εκφράζουν τη μοναδική πολυνησιακή μας ταυτότητα. Αυτή είναι και η φιλοσοφία μας» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού & Αθλητισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία είχε αλλεπάλληλα ραντεβού με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού, ενώ υποδέχθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας και την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

itb 2017 6

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*