Η Νάξος στην ITB του Βερολίνου (φώτος)

ITB naxos 12
admin
10/03/2017 23:15
 
 
 

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που η Νάξος ήταν απούσα από από τις εκθέσεις τουρισμού, μετά από σχετικές αποφάσεις της τουριστικής επιτροπής του νησιού και του δημοτικού συμβουλίου, η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες δίνουν το παρών σε μια από τις μεγαλύτερες Διεθνής Εκθέσεις τουρισμού, την ITB 2017 στο Βερολίνο.

Η 51η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, στην οποία φέτος συμμετέχουν 10.000 εκθέτες από 180 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα δείχνει να εξελίσσεται στον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς (μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους).

ITB naxos 5

Σε ένα τεράστιο τμήμα του εκθεσιακού χώρου το παρών δίνουν πάρα πολλές περιοχές της χώρας ανάμεσα τους το Νότιο Αιγαίο με αρκετά νησιά των Κυκλάδων να δηλώνουν την παρουσία τους στη διεθνή αγορά τουρισμού.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετέχουν από τις Κυκλάδες τα νησιά: Κύθνος, Φολέγανδρος, Αμοργός, Μύκονος, Τήνος, Μήλος, Ίος, Νάξος, Αντίπαρος, Σαντορίνη, Πάρος και Άνδρος.

ITB naxos 10

Η Νάξος αντιπροσωπεύεται από την κ. Λήδα Λιακοπόυλου και τον αντιπεριφερειάρχη και Έπαρχο του νησιού Γιάννη Μαργαρίτη, ενώ το περίπτερο του νησιού επισκέπτονται μεμονωμένα και αρκετοί επαγγελματίες τουρισμού από τη Νάξο.
Το περίπτερο της Νάξου μαγνητίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των Tour Operators και άλλων επισκεπτών οι οποίοι εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για το νησί και προμηθεύονται προωθητικό υλικό.

Στην ITB του Βερολίνου βρίσκεται και εκπρόσωπος του HelloGreece όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με διάφορους τουριστικούς πράκτορες και tour operators προβάλλοντας και διαφημίζοντας τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της Νάξου.

ITB verolino naxos 15

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι πέρα από τα κλασικά χρώματα λευκού και μπλε των κεντρικών περιπτέρων των νησιών, δεσπόζουν και αρκετά stands στα οποία κυριαρχεί το ξύλο.
Ξύλινα περίπτερα με χαλιά στο πάτωμα, ξύλινα τελάρα και ξύλινες παραδοσιακές καρέκλες, που σήμερα συναντάει ο τουρίστας σε πολλές επιχειρήσεις της χώρας. Επίσης τα ψάθινα φωτιστικά και τα κρεμασμένα φλασκιά από κολοκύθες συμπληρώνουν την αίσθηση του «σπιτικού», παραδοσιακού και αυθεντικού ελληνικού χώρου. Ένα άλλο στοιχείο της διακόσμησης των νησιωτικών περιπτέρων είναι και η πατροπαράδοτη ελιά.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται με τη διακόσμηση των Ελληνικών περιπτέρων παίρνοντας …γεύση από Ελλάδα και με κάθε ευκαιρία εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους.

«Ήταν μια μεγαλειώδης χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ – ο Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ο οποίος δίνει το παρών στην Έκθεση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «όσον αφορά τη βιομηχανία του τουρισμού, η Ελλάδα βρίσκεται στην πλευρά των νικητών. (…) Το όφελος είναι διπλό. Από τη μία οι 5 στους 10 τουρίστες είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, από την άλλη, αυτοί μοιράζονται την εμπειρία τους ευχάριστα μέσω διαδικτύου στα Social Media. Είμαι περήφανος που κατακτήσαμε ένα καλό αποτέλεσμα από το πάντρεμα της κλασικής και της digital διαφήμισης. (…) Ξεκινάμε από μια καλή βάση και την αναβαθμίζουμε συνέχεια».
Να σημειωθεί ότι η Έκθεση που άνοιξε τις πύλες της στις 8 Μαρτίου θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Μετά το Βερολίνο, τουριστικoί φορείς της Νάξου θα δώσουν το παρών στην έκθεση της Μόσχας, η οποία διεξάγεται την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το τριήμερο 14 έως 16 Μαρτίου.

ITB naxos 1

ITB naxos 2

ITB naxos 3

ITB naxos 4

ITB naxos 6

ITB naxos 7

ITB verolino naxos 1

ITB verolino naxos 2

ITB verolino naxos 3

ITB verolino naxos 4

ITB verolino naxos 5

ITB verolino naxos 6

ITB verolino naxos 7

ITB verolino naxos 8

ITB verolino naxos 9

ITB verolino naxos 10

ITB verolino naxos 11

ITB verolino naxos 12

ITB verolino naxos 13

ITB verolino naxos 14

ITB verolino naxos 16

naxostimes.gr
Alexander Grazhdan

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*