Πέντε νησιά των Κυκλάδων στην 24η Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ

mitt 2017 1
admin
14/03/2017 15:24
 
 
 

Από σήμερα μέχρι και τις 16 Μαρτίου θα διαρκέσει η Διεθνής Τουριστικής Έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ, στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με το δικό της ανανεωμένο αισθητικά περίπτερο, μεταφέροντας στην παγωμένη πρωτεύουσα της Ρωσίας τον νησιώτικο αέρα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενούνται η Κύθνος, η Μήλος, η Ίος, η Νάξος και η Σαντορίνη (από τις Κυκλάδες), η Ρόδος, η Κως, η Νίσυρος, η Σύμη και η Λέρος (από τα Δωδεκάνησα), καθώς και η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.

mitt 2017 2
Με τη στοχευμένη συμμετοχή της στην 24η ΜΙΤΤ, η Περιφέρεια αποσκοπεί στην ενίσχυση των θετικών προοπτικών που υπάρχουν φέτος από τη ρωσική αγορά, η οποία δείχνει σημάδια ανόδου τουλάχιστον κατά 25{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} για τα νησιά μας.
Η Διεθνής Έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Η έκθεση πραγματοποιείται από το 1994 και έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας (UFI). Κάθε χρόνο, η έκθεση συγκεντρώνει τους περισσότερους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας και άλλων χωρών. Το 2016 συμμετείχαν στη MITT περισσότεροι από 1.600 εκθέτες από 182 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν 28.000 άτομα, το 75{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των οποίων προέρχονταν από ταξιδιωτικά πρακτορεία από 77 ρωσικές περιφέρειες. Η MITT προσελκύει όχι μόνο τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας, αλλά και εκπροσώπους από τη διεθνή τουριστική αγορά.

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας στην ΙΤΒ
Ιδιαίτερα θετικά για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι τα μηνύματα για τη σεζόν του 2017 από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ), με την Περιφέρεια να θέτει επί τάπητος το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

itb 2017 8
Στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών (όπως η TUI, η LTUR και η FTI), η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου συζήτησε την επιμήκυνση των προγραμμάτων τους στο Νότιο Αιγαίο, αλλά και την προοπτική να αποτελέσουν η Ρόδος και η Σαντορίνη πιλοτικά χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, στόχος που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.
Η ανταπόκριση των τουριστικών οργανισμών στις συγκεκριμένες προτάσεις υπήρξε θετική και θα συνεχιστούν οι επαφές στο μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης, η κ. Παπαβασιλείου, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Τουρισμού, είχε συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικού οργανισμού της Ινδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει το υπουργείο για το «ξεκλείδωμα» της εν λόγω αγοράς. Στόχος είναι οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου να γίνουν γνωστοί στην Ινδία και να επωφεληθούν τα νησιά από το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς.

papabasileioy koyntoyra itb

«Στο Βερολίνο άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας»
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κέρδισε τις εντυπώσεις στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο. Τα περίπτερα της Περιφέρειας ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα με τα νησιά μας να έχουν τη μοναδική ευκαιρία να προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών και να συνάψουν συμφωνίες.
Κυρίως, όμως, στο Βερολίνο άνοιξε ο δρόμος για την άμβλυνση της εποχικότητας και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο και στη Σαντορίνη. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών οργανισμών ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή την προοπτική πάνω στην οποία θα εργαστούμε μεθοδικά ως Περιφέρεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

itb 2017 9
Τα νησιά μας με τις ασύγκριτες τους ομορφιές και τα ξεχωριστά τουριστικά προϊόντα που διαθέτουν, αξίζουν να διεκδικήσουν το μερίδιο που τους αναλογεί από τις διεθνείς τουριστικές αγορές. Η Περιφερειακή Αρχή δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προσφέρει σε όλα τα νησιά τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τον Τουρισμό» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*