Θα “βουλιάξει” η Νάξος από τουρίστες το καλοκαίρι!

turistas ploio 2 of 7
admin
27/03/2017 09:56
 
 
 

Άκρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού 2017 στη Νάξο, αφού μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι κρατήσεις για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο ξεπερνούν το 70{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} της πληρότητας…

Τα στοιχεία έδωσε σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του, για “μια πολύ καλή σεζόν”.

Δεν θα μπορούσε να πει κανείς το ίδιο και για την τουριστική κίνηση ενόψει του Πάσχα, αφού από ότι δείχνουν οι προκρατήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι το Πάσχα εφέτος πέφτει αρκετά νωρίς (16 Απριλίου) και τα περισσότερα από τα καταλύματα της Νάξου αυτή την περίοδο είναι κλειστά, ή έστω πραγματοποιούν προετοιμασίες για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Για την περίοδο του Πάσχα, σίγουρα αναμένονται Έλληνες, ντόπιοι κυρίως, οι οποίοι κι εφέτος θα επισκεφτούν το νησί όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο.

vagelis katsaras 1 

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Κατσαρά, ο Μάιος δεν προβλέπεται να είναι ένας “δυνατός” τουριστικά μήνας και από ότι φαίνεται θα κινηθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα αφού τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δίνουν αισιόδοξα μηνύματα.

“Ο Μάιος είναι ο κατεξοχήν μήνας που επισκέπτονται τα νησιά μεγάλα γκρουπ τουριστών. Αυτό σημαίνει ότι αποζητούν μεγάλες ξενοδοχιακές μονάδες, κάτι που η Νάξος δεν προσφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επίσης το νησί και οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό θα πρέπει να οργανωθούν και να εστιάσουν στον εναλλακτικό τουρισμό, εάν θέλουμε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος” σημείωσε ο κ. Κατσαράς.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας, ο Ιούνιος “πάει πολύ δυνατά” σε σχέση με πέρσι τουλάχιστον που ήταν ένας πολύ κακός τουριστικά μήνας για τη Νάξο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων. “Σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2016 που είχαμε πάθει πανωλεθρία, φέτος ο Ιούνιος, όπως μαρτυρούν οι κρατήσεις, θα είναι πολύ ανεβασμένος”.

“Για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο υπάρχει πληρότητα που ξεπερνάει το 70{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}” σημείωσε ο κ. Κατσαράς και πρόσθεσε ότι αυτό το νούμερο είναι πολύ υψηλό εάν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη είναι Μάρτιος και ότι οι Έλληνες τουρίστες δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμη να κάνουν κρατήσεις. “Υπάρχουν πολλές ημερομηνίες κατά τις οποίες ήδη δεν υπάρχει δωμάτιο και η πληρότητα αγγίζει το 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}” υπογράμμισε.

Στο ερώτημα εάν το παραπάνω ποσοστό είναι ανεβασμένο εξαιτίας του Αυγούστου, ο κ. Κατσαράς διευκρίνισε ότι ναι μεν τον Αύγουστο υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση, αλλά τόσο ο Ιούνιος και ο Ιούλιος όσο και ο Σεπτέμβριος όπως όλα δείχνουν θα είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι τουριστικά.

“Οι κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι κυρίως από ξένους τουρίστες. Οι Έλληνες όπως γνωρίζουμε είναι “της τελευταίας στιγμής” και γι αυτό δεν υπάρχουν μέχρι τώρα κρατήσεις”.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, αν μελετήσει κάποιος τα στοιχεία των κρατήσεων θα διαπιστώσει αύξηση των αφίξεων από Αμερικανούς τουρίστες, Γερμανούς, Αυστραλούς και Γάλους ενώ αύξηση καταγράφεται και στις αφίξεις Σκανδιναβών κατά το μήνα Ιούλιο και Ιταλών κατά τον Αύγουστο.

“Όλοι έχουν ανεβάσει από λίγο την “πίτα” και αυτό που παρατηρείται επίσης είναι ότι ολοένα και αυξάνονται οι τουρίστες που κοιτούν την ποιότητα… Αυτό το διαπιστώνει κανείς όταν δει και συγκρίνει τις κρατήσεις στα καταλύματα… Όσοι διαθέτουν ποιοτικά καταλύματα μπορεί να είναι συνεχώς “γεμάτοι” για πολλούς μήνες” παρατήρησε ο κ. Κατσαράς.

Να σημειωθεί ότι αυτό που βοηθάει καθοριστικά τη Νάξο σε ότι αφορά την αυξημένη τουριστική κίνηση που αναμένεται, είναι σαφώς η καλή και συνεχής ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, η οποία φέτος ενισχύεται και με νέα μεγάλα και σύγχρονα πλοία της Hellenic Seaways, αλλά και η πολύ καλή και συνεχής ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, νησιά που διαθέτουν μεγάλα αεροδρόμια. Επίσης και το αεροδρόμιο της Πάρου αναμένεται να βοηθήσει την τουριστική κίνηση της Νάξου.

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*