VIDEO: Το θέμα της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών ζήτησε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο Α. Βασαλάκης

caretta caretta
admin
11/04/2017 23:02
 
 
 

Το θέμα, που απασχόλησε ιδιαίτερα όχι μόνο την τοπική επικαιρότητα, αλλά πέρασε ακόμα και τα σύνορα της χώρας και αφορά τη θανάτωση θαλάσσιων χελωνών, ζήτησε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο Αντώνης Βασαλάκης.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, ζήτησε από τον πρόεδρο του σώματος να μάθει εάν και πότε σκοπεύει η δημοτική αρχή να εισαγάγει το θέμα της προστασίας των θαλάσσιων χελωνών στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και να μάθει πότε θα δοθεί στην παράταξη του, η αλληλογραφία του δήμου με το Λιμεναρχείο για το θέμα.

“Ζητάμε να μπουν για συζήτηση τα θέματα που αφορούν τις δράσεις για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών για την πρόληψη παρόμοιων με αυτά που είδαμε πρόσφατα περιστατικά, καθώς και τις χρηματοδοτικές προτάσεις για προγράμματα του ΕΣΠΑ που αναφέρονται σε αυτό το θέμα και η παράταξη μας, σας έχει καταθέσει” σημείωσε ο κ. Βασαλάκης.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός -ο οποίος στη συνεδρίαση είχε πάρει τη θέση του δημάρχου λόγω απουσίας του- είπε ότι ναι μεν η δημοτική αρχή θέλει τη λύση αυτών των θεμάτων, αλλά ανήκουν στην αρμόδια άλλων φορέων. Τόνισε, ότι ο δήμος καταδίκασε με ανακοίνωση του τα περιστατικά θανάτωσης των χελωνών και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί νομικά σε αυτούς που χρησιμοποίησαν αυτά τα συμβάντα για να καταφερθούν ενάντια του νησιού ζητώντας “με ματωμένες αφίσες” να γίνει μποϊκοτάζ… 

“Αυτά τα γεγονότα τα έχει καταδικάσει όλη η τοπική κοινωνία. Όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε θα πρέπει να καταθέσουν για να βρεθούν οι ένοχοι. Κατηγορείται η Νάξος και κάποιοι ζητούν να γίνει μποϊκοτάζ στο νησί. Γνωρίζουμε ποιος είναι και θα πρέπει να κάνουμε μήνυση” σημείωσε ο κ. Λιανός και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο και συνεργασία με το πανεπιστήμιο προκειμένου να γίνουν μελέτες για την αναβάθμιση των αλυκών του Αγίου Προκοπίου και του αεροδρομίου.

Να σημειωθεί ότι με έγγραφο τους προς τη δημοτική αρχή στις 24 Μαρτίου, οι κ.κ. Βρούτσης και Βασαλάκης ζητούσαν, να συμπεριληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για δράσεις και διεκδικήσεις αναφορικά με την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και του υδάτινου οικοσυστήματος, την πρόληψη για την αποφυγή παρόμοιων εγκλημάτων, την ενημέρωση της κοινωνίας για την σημαντική αξία των συγκεκριμένων ζώων και την αντιμετώπιση της δυσμενούς δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα για τη Νάξο. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση ζητούσαν να συζητηθεί εγκαίρως η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων στα τρέχοντα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

{youtube}VBcCg8IFeoA{/youtube}

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*