Αφιέρωμα της Huffington Post στη Νάξο: Το νησί που θυμίζει Καραϊβική!

Huffington Post naxos
admin
24/06/2017 13:06
 
 
 

Αφιέρωμα – ύμνο στη Νάξο, κάνει η Αμερικάνικη ιστοσελίδα Huffington Post, που τη χαρακτηρίζει “το καλύτερο από τα Ελληνικά νησιά”.

Η αρθρογράφος της Huffington Post Gabi Ancarola πλέκει το εγκώμιο του νησιού, για το οποίο σημειώνει ότι “εύκολα θυμίζει μερικά από τα καλύτερα μέρη της Καραϊβικής”!

Εκτός από την αναφορά στις παραλίες του νησιού, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ιστορία και τον πολιτισμό της Νάξου αλλά και στα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στο νησί.

“Νάξος: Το καλύτερο από τα Ελληνικά νησιά”

Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι στη Νάξο. Τολμήστε να ανακαλύψετε μια συνεχή έκπληξη κατά μήκος των παράκτιων τοπίων και των ορεινών χωριών. Δρόμοι που οδηγούν σε εντυπωσιακά τοπία, μυστηριώδεις αρχαιολογικούς χώρους και μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας. Αυτό το νησί είναι ένας καταπληκτικός προορισμός!

Όταν πρόκειται για την απόλαυση των διακοπών σας στην παραλία, η Νάξος έχει να σας προσφέρει πολλά για να διαλέξετε. Διαθέτει τεράστιες αμμώδης παραλίες με τιρκουάζ νερά, που σε συνδυασμό με την άγρια φύση μπορούν εύκολα να θυμίσουν μερικά από τα καλύτερα μέρη της Καραϊβικής. Κι όμως, βρίσκεστε στην Ελλάδα!

Επιλέξτε παραλίες ήρεμες και αμμώδεις, ιδανικές για οικογένειες και παιδιά, ή σε απομονωμένες περιοχές, ρομαντικούς όρμους ή ακόμα και για γυμνιστές. Μοναδικές παραλίες με μοντέρνα καταστήματα, ταβέρνες και καφέ, καθώς και ιδανικά σημεία για κολύμβηση και καταδύσεις.

Πιθανώς μια από τις πιο γοητευτικές παραδοσιακές πόλεις του Αιγαίου, η παλιά πόλη της Νάξου βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή που αγναντεύει στο λιμάνι. Ένας λαβύρινθος κατασκευασμένος από στενά σοκάκια, μερικά από τα οποία είναι “σκεπαστά”, και οδηγούν σε περάσματα, βεράντες, μπαλκόνια, σκάλες… Μια περίπλοκη αρχιτεκτονική που δείχνει σαφώς πώς οι πρώην κάτοικοι ήταν αποφασισμένοι να προστατευθούν. Μέσα στην παλιά πόλη, οι νεοκλασικές προσόψεις είναι διακοσμημένες με φαντασία και γούστο. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις πόρτες του Κάστρου του Σανούδου, ένα κάστρο που χτίστηκε γύρω στο 1207 για λόγους προστασίας. Αυτό το βενετσιάνικο τοπίο μπορεί να προσεγγιστεί μέσω της νότιας εισόδου, από Παραπόρτι ή τη βόρεια Τρανή Πόρτα.

Οι αρχαιολόγοι πάντα έδειχναν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Νάξο όπως και όσοι ασχολούνται με την ιστορία και τον πολιτισμό. Το μέγεθος του νησιού, μαζί με την κεντρική του θέση στο Αιγαίο και το πλούσιο έδαφος του, το καθιστούσαν ως μία αυτόνομη περιοχή επιτρέποντας έτσι σημαντικές εξελίξεις από την αρχαιότητα. Στην πραγματικότητα, τα αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν επανειλημμένα την παρουσία μιας ανώτερης κοινωνίας. Ίχνη αυτής της κοινωνίας βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, που βρίσκεται στη Χώρα της Νάξου, αλλά και σε μερικούς από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ένας από τους πρώτους ναούς στη Νάξο είναι το Ιερό της Δήμητρας. Πρόκειται για έναν υστεροαρχαϊκό ελληνικό ναό που βρίσκεται στο Σαγκρί, χτισμένο γύρω στο 530 π.Χ. Είναι κατασκευασμένος από τοπικό μάρμαρο με το χαρακτηριστικό τετράγωνο σχήμα να είναι αντιληπτό ακόμα και σήμερα. Στην ίδια περιοχή υπάρχει ένα μουσείο το οποίο παρουσιάζει και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές, όπως γλυπτά, κοσμήματα, αγγεία και άλλα κομμάτια του ίδιου του ναού.

Η Νάξος είναι ένας τόπος μυστηρίου. Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Νάξου είναι οι αρχαίοι Κούροι, τρία αγάλματα που χρονολογούνται από τον 8ο μέχρι τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο Κούρος είναι ένα άγαλμα που αντιπροσωπεύει ελεύθερες, αρχαίες ελληνικές, γυμνές νεαρές αρσενικές φιγούρες. Οι Κούροι που βρίσκονται στη Νάξο είναι αρκετά εντυπωσιακοί λόγω του μεγέθους τους και παραμένουν ένα αίνιγμα αφού είχαν εγκαταλειφθεί ημιτελή και αργότερα βρέθηκαν στο ίδιο μέρος όπου πιθανώς γλύπτες είχαν δουλέψει στο παρελθόν.

Δείτε το άρθρο ΕΔΩ

Μετάφραση: Άκης Αξαόπουλος

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*