Η Νάξος ένα από τα 7 νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζει για τις δραστηριότητες της

admin
04/03/2015 12:21
 
 
 

 

Mε τον τίτλο "Αν δεν έχετε επισκεφθεί αυτά τα 7 νησιά, δεν έχετε δει την Ελλάδα", το περιοδικό Outside περιγράφει τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς σε συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, ώστε να γευθεί Ελλάδα. 

Γουιντσέρφινγκ στη Νάξο


 

Από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, η Νάξος, 13 μίλια μακριά από την Πάρο, έχει μελτέμια.
Το κενό που δημιουργείται ανάμεσα στα δύο νησιά είναι ιδανικό για γουίντ σέρφινγκ.
Γίνεται αναφορά στο Laguna Beach Park, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2013 από τον έλληνα ταλαντούχο γουιντσέρφερ Σταμάτη Προμπονά. Το νερό εδώ έχει βάθος πέντε πόδια και είναι εξαιρετικό για τους αρχάριους.
Άλλα κλαμπ γουιντσέρφινγκ στο νησί, στα οποία γίνεται αναφορά, είναι το Flisvos Sportclub και το Plaka Watersports, τα οποία προσφέρουν μαθήματα και ενοικίαση εξοπλισμού.

Ραπέλ στους καταρράκτες της ΣαμοθράκηςΗ μικρή Σαμοθράκη αποδεικνύει οτι το μέγεθος δεν είναι πάντα αυτό που έχει σημασία. 
Παρότι έχει επιφάνεια μόλις 68 τ. μιλίων, το νησί είναι γεμάτο με απότομους καταρράκτες και φυσικές πισίνες με καθαρό τρεχούμενο νερό. 
Ενώ οι καταρράκτες είναι συχνά αξιοθέατο, στην περίπτωση της Σαμοθράκης, μπορούν να συνδυαστούν και με δραστηριότητες: Προσφέροντα για αναρρίχηση και ραπέλ.
Τα δημφιλή σημεία περιλαμβάνουν την Γριά Βάθρα, τον ποταμό Φονιά, ενώ για τους έμπειρους συνιστάται δίωρη πεζοπορία μέσα στην άγρια φύση που καταλήγει στον καταρράκτη Κρεμαστό. Εδώ, τα νερά πέφτουν από ύψος 700 ποδιών. 

Κατάδυση στην Κρήτη


 

Ο βυθός της Κρήτης κρύβει σημεία που παραμένουν ακόμα ανεξερεύνητα, ενώ η ορατότητα φτάνει σε απόσταση 130 ποδιών και η θερμοκρασία του νερού το καλοκαίρι είναι αισθητά υψηλή. 
Ξεχωρίζουν το Σπήλαιο El Greco που διαθέτει σταλαγμίτες, σταλακτίτες, πολύχρωμα σφουγγάρια και ένα δωμάτιο με οξυγόνο. Εξερεύνηση ενός αναποδογυρισμένου αεροσκάφους από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, του Messerschmitt Wreck. Για τους αρχάριους προσφέρεται ο Δαίδαλος που είναι γεμάτος από χταπόδια, σουπιές, καβούρια, ροφούς και χέλια.
Επίσης, η Κρήτη θεωρείται από μερικούς ως η χαμένη Ατλαντίδα.

 

Σέρφινγκ στην ΤήνοΒρίκσεται 86 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και είναι ένας από τους σημαντικότερους προσκυνηματικούς προορισμούς στον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, το νησί έχει γίνει καυτός προορισμός και για τους σέρφερ.
Η Τήνος έχει μελτέμια, όμως οι βράχοι της συγκρατούν τη μανία των ανέμων αυτών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται θαλάσσια κύματα. Για πολλούς, αυτός ο μοναδικός συνδυασμός έχει το νησί τη μέκκα του σέρφινγκ στην Ελλάδα.
Γίνεται αναφορά στην παραλία Κολυμπίθρα.

 

Αναρρίχηση στην ΚάλυμνοΕκατοντάδες διαφορετικά σημεία αναρρίχησης υπάρχουν στο νησί.
Ακολουθώντας το μοναδικό οδικό δίκτυο που υπάρχει στις δυτικές ακτές του νησιού, κανείς βρίσκεται οδηγίες για μονοπάτια που οδηγούν σε σημεία για αναρρίχηση. Το νησί διαθέτει 2.300 μονοπάτια.

 

Καγιάκ στην ΚεφαλονιάΟ Γιώργος Ποταμιανός, πρώην μέλος την ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, έχει την εταιρία Outdoor Kefalonia που διοργανώνει μια ποικιλία ξεναγήσεων και εκδρομών στο νησί. 
Το καγιάκ στη θάλασσα είναι ανάμεσα στις δραστηριότητες των εκδρομών αυτών. 
Το νησί διαθέτει πλούσια δάση μαύρης ελάτης, μεγάλες αμμουδιές, απότομους βράχους και ένα δίκτυο σπηλαίων. 

 

Ποδηλασία στα μονοπάτια της Θάσου


 

Η Θάσος διαθέτει πυκνά δάση από πεύκα, βελανιδιές και έλατα. 
Μέσα σε αυτά, υπάρχουν μονοπάτια για ποδηλασία.

 

Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

  

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*