“Βουλιάζει” από τουρίστες η Νάξος – Το 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} πλησιάζει η πληρότητα

Τουρίστες Νάξος
admin
10/07/2017 13:09
 
 
 

 

Αύξηση 25{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} παρουσίασε η τουριστική κίνηση στη Νάξο τον φετινό Ιούνιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, αποδεικνύοντας πως το νησί κερδίζει σταδιακά το στοίχημα για την επέκταση της σεζόν.

Μάλιστα, ο φετινός Ιούνης -σύμφωνα με τα στοιχεία αφίξεων του Λιμεναρχείου- ήταν ο καλύτερος της τελευταίας εξαετίας!

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος διαφαίνεται πως θα είναι οι μήνες με την μεγαλύτερη κίνηση, η οποία αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τα περσινά ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.
Η διαφορά σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016 είναι ότι φέτος ο ξένος τουρίστας είναι αυτός που κυριαρχεί στις κρατήσεις, ενώ ο Έλληνας φαίνεται πως αφήνει την οργάνωση των διακοπών του την τελευταία στιγμή.

“Ο Ιούλιος και ιδίως ο Αύγουστος θα είναι ιδιαίτερα γεμάτοι μήνες, με πολλές κρατήσεις. Μάλιστα για κάποιες ημερομηνίες υπάρχει ήδη πληρότητα. Ο Ιούλιος ήδη αγγίζει το 80{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} πληρότητας ενώ ο Αύγουστος έχει αγγίξει το στόχο μας που είναι η 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} πληρότητα. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη καταλύματα για όσους προγραμματίζουν τις διακοπές τους τελευταία στιγμή” σημειώνει στο www.naxostimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρά φέτος οι περισσότερες κρατήσεις έχουν γίνει από ξένους τουρίστες, οι οποίοι έχουν οργανώσει νωρίς τις διακοπές τους. 

«Αυτό που παρατηρείται γενικότερα είναι ότι πρώτα γεμίζουν τα καταλύματα που έχουν αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους. Και κυρίως οι ξένοι είναι αυτοί που ανεξαρτήτως τιμής επιλέγουν τέτοιου τύπου ξενοδοχεία» τονίζει. 

Η Νάξος προσελκύει σε μεγάλο βαθμό Σκανδιναβούς, αλλά και Γάλλους, Ελβετούς, Αυστραλούς και Αμερικανούς. Επιπλέον, τον Αύγουστο επιλέγουν για τις διακοπές τους στο νησί οι Ιταλοί και φυσικά οι Έλληνες 

Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Νάξος φέτος είναι να προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών στον επισκέπτη και να διατηρήσει τις καλές της τιμές. «Η Νάξος είναι ένας οικονομικός προορισμός και αυτό θα πρέπει να το κρατήσει ως σημαία. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αυξήσουμε τις τιμές. Ο τουρίστας, μπορεί να βρει δωμάτιο τον Αύγουστο από 60 ευρώ και μέχρι όσο αντέχει η τσέπη του» τονίζει ο κ. Κατσαράς.

Ο κύριος στόχος που επιδιώκει να πετύχει το νησί είναι σταδιακά να επεκτείνει την τουριστική σεζόν. «Φέτος ξεκινήσαμε από Ιούνιο και πάμε μέχρι Σεπτέμβριο. Πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι και με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις να φτάσουμε τη σεζόν μέχρι τον Οκτώβριο και να την ξεκινάμε από τον Απρίλιο” υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Γιορτή Αγίου Νικοδήμου και Φεστιβάλ πατάτας

agios nikodimos 2016 13 of 16

Μέρα με τη μέρα οι επισκέπτες του νησιού όλο και αυξάνονται ενώ στο κλείσιμο του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιούλη αναμένεται να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση. Η Νάξος θα κατακλυστεί από κόσμο για δυο ακόμη λόγους: για τη μεγάλη γιορτή του Νάξιου, Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτη (14 Ιουλίου) και για το Φεστιβάλ Πατάτας που διοργανώνει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού (15 Ιουλίου).

Παραδοσιακά η εορτή του Αγίου Νικοδήμου στην καρδιά του καλοκαιριού σηματοδοτεί και την έναρξη της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί. Πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά των Κυκλάδων επισκέπτονται το νησί για το μεγαλοπρεπή εορτασμό και τα παραδοσιακά πανηγύρια που στήνονται στο νησί απ’  άκρη σε άκρη. 

festival patatas 2016 5 of 35

Αναμφισβήτητα όμως και το Φεστιβάλ Πατάτας της ΕΑΣ Νάξου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κυρίως Ελλήνων τουριστών πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται το νησί για να το απολαύσουν. Το Φεστιβάλ του τοπικού προϊόντος έχει κάνει το γύρω της Ελλάδας αφού στο σύνολό τους τα ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος) το προβάλλουν κάθε χρόνο ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του νησιού.

Φέτος στο Φεστιβάλ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, οι Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειες τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά, από τις φημισμένες πατάτες Νάξου προκειμένου να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinnes για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση κάθε χρόνο δίνουν το παρών πλήθος δημοσιογράφων και άλλων προσώπων της τηλεόρασης, καλλιτεχνών αλλά και πολιτικοί. 

 

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*