Συνάντηση εργασίας για το τουριστικό προϊόν της Σύρου

admin
24/03/2015 13:53
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με τουριστικούς και επαγγελματικούς φορείς είχαν ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Αθανάσιος Φώσκολος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Μαραγκός προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό δράσεων και ενεργειών του 1ου εξαμήνου της δημοτικής θητείας, οι οποίες αποσκοπούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολής του Δήμου. Παράλληλα, η δημοτική αρχή ανέλυσε συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες συζητήθηκαν στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων.

Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν τα εξής:

*Η διαμόρφωση του πλάνου Τουριστικής Προβολής για το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

*Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των αρμοδίων φορέων, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των στόχων τουριστικής προβολής.

*Η λειτουργία του Συνδέσμου Υπηρεσιών Ροηφόρου Ανάπτυξης (ΣΥΡΑ) του οποίου η συμβολή στην ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, εκ μέρους των επιχειρηματιών και των συλλόγων τους, θα είναι καθοριστική.

*Η ανάπτυξη Τουριστικής Πύλης (Ηλεκτρονικό portal) για την προβολή και προώθηση της Σύρου.

*Ο προγραμματισμός συμμετοχής σε τουριστικές εκθέσεις εντός του 2015.

*Η αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων επ’ ωφελεία της τουριστικής ανάταξης.

*Η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας (ιδιαίτερα σε περιόδους μη αιχμής).

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση (στην οποία συμμετείχαν και μέλη της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου) παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος, ο προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Παράβαλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου κ. Αρβανίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης  Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου κ. Βαρθαλίτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης «Τερψιχόρη» κ. Δ. Αρβανίτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου κ. Αλεξανδρίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών του Ιστορικού Κέντρου «Ο Ερμής», τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωπος του Σωματείου Ταξί, καθώς και επαγγελματίες λουκουμοποιοί.

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη του τουρισμού στη Σύρο είναι κοινή υπόθεση και η ουσιαστική συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως είναι επιβεβλημένη.

(φωτό: skaikairos.gr)

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*