Στην υπουργό Τουρισμού ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού

admin
08/04/2015 9:17
  •  
  •  
  •  

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού και του αντιδημάρχου Τουρισμού-Πολιτισμού Θάνου Φώσκολου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν την υπουργό για την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στρατηγική, αλλά και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα από την Δημοτική Αρχή, προκειμένου η Σύρος να καταστεί ένας αναγνωρίσιμος, ελκυστικός και ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Μαραγκός και Φώσκολος ενημέρωσαν την κ. Κουντουρά για την υλοποίηση έργων υποδομής, δράσεων και ενεργειών των οποίων επίκειται ή σχεδιάζεται η υλοποίηση με στόχο την ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος, όπως η ανάπλαση της παραλίας, η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, η αξιοποίηση της μαρίνας, η ανάπτυξη τουριστικού portal της Σύρου, η σύνταξη φακέλου κρουαζιέρας, η εκπόνηση marketing plan και branding του νησιού για την στόχευση σε συγκεκριμένες μορφές θεματικού τουρισμού, η υποψηφιότητα της Σύρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, η δημιουργία του Συνδέσμου Ροηφόρου Ανάπτυξης (ΣΥΡΑ) με την συμμετοχή του Δήμου, επαγγελματικών φορέων, ενώσεων, συλλόγων καθώς και μεμονωμένων επιχειρήσεων, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα του τουρισμού κ.λπ. 

Από την πλευρά της, η κ. Κουντουρά ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη στρατηγική και τις πολιτικές του Υπουργείου που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.   

(Visited 11 times, 1 visits today)