Την έμπρακτη στήριξη του τουρισμού ζήτησε ο Γ. Χατζημάρκος από την αρμόδια υπουργό Ε. Κουντουρά

admin
17/06/2015 21:31
 
 
 

H χάραξη στρατηγικής για τον τουρισμό και η συνεργασία των δομών του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και των Περιφερειών ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε υπό την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο περιφερειάρχης έθεσε το γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κατάστασης της χώρας, μέσα στο οποίο πρέπει να χαραχτεί στρατηγική για τον τουρισμό (τη στιγμή μάλιστα που το αρμόδιο υπουργείο και ο ΕΟΤ αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποχρηματοδότησης), χωρίς να παραλείψει να τονίσει πως ο τομέας του τουρισμού θα πρέπει να στηριχθεί σθεναρά από την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί τον μοναδικό ζωντανό τομέα της ελληνικής οικονομίας που διαθέτει δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης και άμεσων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων, συμβάλλοντας στην αύξηση του ΑΕΠ.

Επίσης, ζήτησε από την κ. Κουντουρά να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν τα νησιά για τον ΦΠΑ σε δύο επίπεδα: στη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου και στο ύψος του ΦΠΑ στον τουρισμό. Από την πλευρά της, η υπουργός απάντησε ότι παραμένει στο πλευρό των νησιωτών και πως ισχύει η δήλωσή της, όπως ακριβώς έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στο γραφείο του περιφερειάρχη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*