2η Τεχνική Συνάντηση στη Σύρο της Πράξης “RE-CULT: Ανάδειξη και Διάδοση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς”

Άκης Αξαόπουλος
14/10/2019 13:27
 
 
 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, η 2η Τεχνική Συνάντηση της Πράξης “Re-Cult: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020.

Κύριος στόχος του Έργου είναι η ανάπτυξη κοινών εργαλείων προώθησης, προβολής και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού, αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου. Ειδικότερα, προβλέπεται:
*Η καταγραφή και τεκμηρίωση υλικών και άυλων στοιχείων της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
*Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ψηφιακού μουσείου, ψηφιακής βιβλιοθήκης και μιας κινητής εφαρμογής (mobile app) εικονικής περιήγησης.
*Δράσεις ενημέρωσης, προβολής και ανάδειξης των ψηφιακών αποθετηρίων.
*Η σήμανση επιλεγμένων σημείων στις περιοχές παρέμβασης, η πιλοτική ανάπτυξη διαδρομών και η σχετική εκπαίδευση φορέων του Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του έργου και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων. Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2021.

Κύριος Δικαιούχος της Πράξης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Πράξης και την σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

(Πηγή κειμένου και φωτό: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*