Συνάντηση Σδρούλια με φορείς και επιχειρηματίες της Σύρου για τις «Καλές πρακτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού»

admin
06/07/2015 13:51
 
 
 

Συζήτηση με φορείς και επιχειρηματίες της Σύρου, αναφορικά με τις «Καλές πρακτικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου με αφορμή την επίσκεψη στο νησί του κ. Θεόδωρου Σδρούλια, Πρεσβευτή του Δικτύου Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την καινοτόμο τουριστική ανάπτυξη όπως ενδεικτικά, η κοινωνική οικονομία, ο κοινωνικός συνεργατισμός, οι βασικές έννοιες που συμβάλλουν καθοριστικά στις προοπτικές ανάπτυξης και αξιοποίησης των τοπικών πόρων, τα αγροτικά προϊόντα και ο αγροτουρισμός, καθώς και συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού (περιπατητικός, καταδυτικός, ποδηλατικός, αναρριχητικός κ.α.).

Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύνδεση μέσω skype με τον συνεργάτη του κ. Σδρούλια στην Ιταλία κ. Fausto Faggioli (Earth Academy) που διατηρεί διδακτικό αγρόκτημα, το οποίο είχε επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, προς την κατεύθυνση εξειδίκευσης του τουριστικού προϊόντος, μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση των τουριστικών επιδόσεων της Σύρου.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*