«Στα σκαριά» το portal για το νησί της Σύρου

syros
admin
12/01/2015 23:08
 
 
 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας ως γνώμονα ότι το διαδίκτυο αποτελεί 

πλέον την βασική πηγή έμπνευσης και πληροφόρησης των εν δυνάμει επισκεπτών ενός τουριστικού προορισμού κατά το στάδιο επιλογής και οργάνωσης του ταξιδιού τους, προέβη σε σύναψη 2 συμβάσεων με εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου, για τη δημιουργία διαδικτυακής τουριστικής πύλης (portal) καθώς και την δημιουργία περιεχομένου (φωτογραφικό υλικό, βίντεο, κείμενα) για τον εμπλουτισμό της.

Σκοπό της τουριστικής πύλης αποτελεί η εξασφάλιση ενός σύγχρονου, εξελιγμένου και φιλικού περιβάλλοντος προς τον χρήστη, με ισορροπημένη χρωματική σήμανση και δυνατότητα έξυπνης και εύκολης πλοήγησης, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους δυνητικούς επισκέπτες, να δημιουργήσουν μια πλήρη εικόνα του νησιού και των εμπειριών που μπορούν να απολαύσουν κατά την επίσκεψη τους σε αυτό.

Η στοχευμένη διαφήμιση και προβολή του νησιού, μέσω της τουριστικής πύλης, θα αναδείξει τη Σύρο ως πόλο έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα μέσω της προβολής:

*κάθε αξιοθέατου και πόλου έλξης του νησιού

*της ιστορίας και των παραδόσεων του νησιού

*μοναδικών εμπειριών με έμφαση σε θεματικές μορφές τουρισμού και

*όλων των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στη Σύρο.

Ειδικότερα, η αναφερόμενη τουριστική πύλη, σε συνάρτηση με την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα εξυπηρετεί πλήρως τους επισκέπτες της παρέχοντας, με εύχρηστο, ευέλικτο και προσωποποιημένο τρόπο, κάθε είδους υπηρεσία απαραίτητη για μια ευχάριστη διαμονή, όπως πληροφορίες σχετικά με κρατήσεις σε ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα μεταφορικά μέσα, αναζήτηση εστιατορίων, επιλογές διασκέδασης, κράτηση εισιτηρίων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού, πρόγνωση καιρού, προβολή του νησιού μέσω webcams, δημιουργία newsletter για την συνεχή επαφή των φίλων και επισκεπτών του νησιού με τον αγαπημένο τους προορισμό κλπ.

Ο δε εμπλουτισμός των υπηρεσιών και του οπτικοακουστικού υλικού θα είναι συνεχής από ειδικευμένο προσωπικό. Άξια αναφοράς κρίνεται και η ύπαρξη συνεργασίας, μεταξύ άλλων, με τη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου, η οποία θα παρέχει αδιαλείπτως υλικό υψηλής ποιότητας για το περιεχόμενο της πύλης προβάλλοντας ταυτόχρονα την Σύρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η τουριστική πύλη θα έχει προοπτική μετάφρασης σε περισσότερες γλώσσες, σε αντιστοίχιση με τις αγορές – στόχους της Σύρου.

Η ολοκλήρωση του αναφερόμενου έργου υπολογίζεται εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους προκειμένου να συμβάλλει, σε συνάρτηση με άλλες ενέργειες που πραγματοποιεί ο Δήμος, αποτελεσματικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Σύρο.

(φωτό: syrosaxizoume.gr)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*