Χ. Θεοχάρης: Ψηλότερα οι στόχοι του 2020 για τουριστικές αφίξεις και εισπράξεις

Άκης Αξαόπουλος
27/01/2020 18:14
 
 
 

 

Ανοδος 10% στις τουριστικές εισπράξεις, κατά 5% στις τουριστικές αφίξεις αλλά και αύξηση των επισκεπτών στις αρχές και το τέλος της τουριστικής σεζόν: Αυτοί είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί για τον ελληνικό τουρισμό το 2020, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, να δηλώνει ότι αυτό που έχει συμβεί μέχρι σήμερα είναι η αύξηση των τουριστών όχι όμως και της μέσης δαπάνης.

«Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (2018) η Ελλάδα ήταν 13η σε αφίξεις και 24η σε έσοδα. Αυτή η ψαλίδα θα πρέπει να κλείσει». Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για έσοδα ύψους 18,145 δισ. ευρώ (+12,6% έναντι του 2018) και 31,199 εκατ. αφίξεις από 31,122 εκατ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό που θα κοιτάμε από εδώ και πέρα είναι η Κατά Κεφαλή Δαπάνη. Για το δεκάμηνο είχαμε, με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος 13% αύξηση των εσόδων στα 17,5 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία του εντεκαμήνου, τα έσοδα διαμορφώνονται στα 17,8 δισ. ευρώ από 15,8 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Είναι ασφαλής λοιπόν η εκτίμηση ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι πάνω από 18 δισ. ευρώ το 2019».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αντζελα Γκερέκου ανέφερε ότι ο ΕΟΤ ξεκινά φέτος με την διαφημιστική καμπάνια από τον Ιανουάριο για τη σεζόν του 2020, νωρίτερα από ποτέ. «Στόχος η χώρα μας να έχει πρώιμα παρουσία ιδίως σε αγορές της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ».

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαϊου 2020 θα υπάρξει παρουσία σε μέσα όπως τα Εuronews, BBC, Bloomberg, Wall Street Journal, Financial Times κ.α. καθώς και σε πλατφόρμες όπως οι Google, Tripadvisor, το twitter, ακόμη και συνεργασία με την Mastercard, για την προσέλκυση επισκεπτών υψηλότερου οικονομικού προφίλ.

Η καμπάνια αφορά ποσό της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, ενώ θα υπάρξουν και περαιτέρω δράσεις την περίοδο μετά το Μάιο.

Μεταναστευτικό και κορονοϊός

Οσον αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου θα υπάρξει ειδική καμπάνια για τους προορισμούς του «μεταναστευτικού», ώστε να υπάρξει αποσύνδεση των νησιών αυτών με το ζήτημα.

Ερωτηθείς για το θέμα του κορονοϊού και και τον τουρισμό από την Κίνα, η ηγεσία του υπουργείου ανέφερε ότι «παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα και είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Υγείας». Αυτή την στιγμή, το μερίδιο των Κινέζων (σ.σ. οι οποίοι θεωρούνται από τους διεθνείς τουρίστες που ξοδεύουν πολλά στα ταξίδια τους) στον ελληνικό τουρισμό είναι χαμηλό, με κάτω από 180.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση.

 

Πηγή: newmoney.gr

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*