Αντώνης Καρατάσος: «Συρρικνώνονται συνεχώς τα νόμιμα τουριστικά καταλύματα στις Κυκλάδες»

Newsroom
20/11/2020 17:05
 
 
 

Στο ¼ του πραγματικού αριθμού διαθέσιμων τουριστικών κλινών έχουν συρρικνωθεί οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων την τελευταία πενταετία, σύμφωνα με τον Αντώνη Καρατάσο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καρατάσος, 3 στους 4 τουρίστες μένουν σε μη αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα που δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, καταλογίζοντας αυτό το «επίτευγμα» στις ελληνικές κυβερνήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Καρατάσου με θέμα «Με στόχο τη εξαφάνιση των νόμιμων τουριστικών καταλυμάτων;» έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (11/2020) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), στις Κυκλάδες το 73% των διαθέσιμων κλινών είναι σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Συγχαρητήρια (!) στις ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας πενταετίας, που κατάφεραν να συρρικνώσουν τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, στο ¼ του πραγματικού αριθμού διαθέσιμων τουριστικών κλινών.

Δηλαδή οι 3 στους 4 τουρίστες, μένουν σε δωμάτια που δεν έχουν ελεγχθεί, ούτε θα ελεγχθούν ποτέ, αν πληρούν έστω και τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής για τους πελάτες τους!

Οι 3 στους 4 τουρίστες, δεν καταβάλλουν υπέρ του ελληνικού δημοσίου και των Δήμων, ούτε ένα λεπτό του ευρώ, για ΦΠΑ, Τέλη παρεπιδημούντων, φόρο διαμονής!

Ενώ το 2015 το 95% των τουριστών έμεναν σε αδειοδοτημένα και ελεγμένα τουριστικά καταλύματα, το 2020 το ποσοστό έγινε 27%. Εκπληκτική πρόοδος!

Προφανώς σε 1-2 χρόνια η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εξαφανίσει όλες τις νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.

…κάπως περίεργα υλοποιείται το όραμα της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*