Το σχέδιο δράσης για την τουριστική προβολή Νάξου & Μικρών Κυκλάδων το 2016 (video)

admin
10/01/2016 20:37
 
 
 

 

Σε 14 σημεία επικεντρώνεται το σχέδιο δράσης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την τουριστική προβολή των νησιών που απαρτίζουν το δήμο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνεχιζόμενες από το 2015 δράσεις, όπως το διαδικτυακό marketing στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και η φωτογράφιση, ενώ περιλαμβάνονται και νέες, όπως η διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Αναλυτικότερα το σχέδιο περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:  

  1. Φωτογράφιση
  2. Πρακτική υποστήριξη γραφείου Τουρισμού
  3. Διοργάνωση συναντήσεων και συνεδρίων κ.λπ.
  4. Διοργάνωση Σεμιναρίων
  5. Φιλοξενία φυσικών προσώπων και αντιπροσωπειών
  6. Συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού & εξωτερικού
  7. Αναμνηστικά Δώρα (presskit)
  8. Εκπόνηση Τριετούς Σχεδίου Δράσης
  9. Αποστολή εντύπων σε εκθέσεις
  10. Διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας
  11. Πιστοποίηση Πεζοπορικών Μονοπατιών
  12. Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
  13. Διαδικτυακό Μάρκετινγκ
  14. Εκτύπωση Προωθητικού υλικού

Ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός αναλύει τις δράσεις για την τουριστική προβολή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων το 2016:

{youtube}JyhXMg1zTyI{/youtube}

Το σχέδιο αρχικά συζητήθηκε στη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα και στη συνέχεια εγγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής μετά την παρουσίαση των προτάσεων, ο Δημήτρης Λιανός κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη της επιτροπής να καταθέσουν τις απόψεις τους και να προτείνουν και άλλες δράσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μανιός πρότεινε την κατασκευή ηλεκτροκίνητων προσβάσεων σε παραλίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ο έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης επικρότησε τη διοργάνωση Φεστιβάλ Γαστρονομίας δηλώνοντας τη συμπαράσταση και συμμετοχή και της Περιφέρειας, ενώ κάλεσε τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στις τουριστικές εκθέσεις με το περίπτερο της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του ΝοΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης επεσήμανε τη σημασία των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, ενώ ο εκπρόσωπος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Στέλιος Κορρές, ζήτησε την αρωγή του δήμου με τη διάθεση ενημερωτικού υλικού για την έκθεση «EXPOFOOD».

Επίσης ο κ. Γιώργος Λατίνας επισήμανε την αναγκαιότητα πιστοποίησης των μονοπατιών για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού.

 

Δείτε το video:

{youtube}hFxX9R3nIZg{/youtube}

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*