Η Σύρος παρουσιάζεται (και) στο κοινό της Σουηδίας με 10σέλιδο ταξιδιωτικό άρθρο!

Newsroom
13/08/2021 13:21
 
 
 

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα υλοποίησης ταξιδιών εξοικείωσης για δημοσιογράφους (press trips) του ΕΟΤ και σε συνεργασία με το γραφείο της Στοκχόλμης, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης φιλοξένησε για 3 μέρες τον δημοσιογράφο Lars Collin και τον συνεργάτη του και φωτογράφο Mans Jensen από την Σουηδία.

Τους δημοσιογράφους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Κουταβάς, ο οποίος και τους ξενάγησε στο νησί. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη Σύρο, οι Σουηδοί δημοσιογράφοι δοκίμασαν την τοπική κουζίνα, επισκέφτηκαν τις βόρειες παραλίες της με σκάφος και ξεναγήθηκαν στην Ερμούπολη, τα χωριά και τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Οι εντυπώσεις και η ταξιδιωτική εμπειρία των δημοσιογράφων θα αποτυπωθούν στην κυριακάτικη έκδοση της καθημερινής σουηδικής εφημερίδας Svenska Dagbladet σε σχετικό δεκασέλιδο (!) ταξιδιωτικό άρθρο – αφιέρωμα για την Σύρο, καθώς και μέσω των λογαριασμών τους στα social media.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε για τη συμβολή, την προθυμία και την κοινή προσπάθεια τους στη προβολή του νησιού, το γραφείο του ΕΟΤ στη Σουηδία και τον Διευθυντή κ. Παύλο Μούρμα, το ξενοδοχείο Hotel Aristide, τα εστιατόρια «Βαποράκι», «ΕΝ ΛΕΥΚΟ» και «Μέλυδρον», καθώς και την hostess του Traveling spoon Μαρία Κρινά για το γευστικό ταξίδι στις τοπικές γεύσεις του τόπου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε, επίσης, στους επιχειρηματίες Κωνσταντίνο Γαβιώτη (Gaviotis Tours), Νίκο Πρίντεζη (Syros Adventures), Ανδρέα Λειβαδάρα και Στέφανο Βακόνδιο (ΖΩΖΕΦΙΝΟ).

(Visited 94 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*