VIDEO: Δείτε ολόκληρη την εκπομπή του Bourdain στο CNN που είναι αφιερωμένη στη Νάξο

admin
10/05/2016 15:29
 
 
 

«In The Greek Islands», είχε τίτλο το επεισόδιο της εκπομπής Parts Unkown του Antony Bourdain, που μεταδόθηκε την Κυριακή τη Κυριακή το βράδυ από το CNN.

Η Νάξος έκανε το γύρω του κόσμου μέσα από την εκπομπή του “φιλόσοφου” της γεύσης που παρουσίασε ότι έκανε και …ότι έφαγε κατλά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί. 

Στο νησί της Νάξου, ο Bourdain θα βούτηξε σε ένα βυθισμένο ναυάγιο πλοίου, ήπιε τσίπουρο με τους ντόπιους και δοκίμασε την τοπική κουζίνα με φρέσκα εδέσματα κατευθείαν από το καΐκι όπως σαλάτα με χταπόδι και Ροφό με ελαιόλαδο και λεμόνι. Κατά την εξερεύνηση του νησιού, ταξίδεψε στην ορεινή Νάξο όπου μεταξύ άλλων επισκέφτηκε την Απείρανθο, όπου πήρε μέρος σε παραδοσιακή γιορτή στην πλάτσα…

Δείτε το:

{youtube}ySuMhuYFnW4{/youtube}

Ο ίδιος γράφει στο tumbler:
«Η ιδέα ήταν σχετικά απλή: Να πάω σε ένα πολύ ωραίο, χαλαρό ελληνικό νησί-ένα με μια πραγματική τοπική κουλτούρα». 

Ο Bourdain, παραδέχεται ότι είχε προετοιμαστεί ελάχιστα και ότι οι προσδοκίες τους …ήταν ελάχιστες. 

«Γνώριζα ότι η Ελλάδα ως έθνος περνούσε μία απαίσια, εξοντωτική οικονομική κρίση», γράφει σχολιάζοντας την κατάσταση της χώρας. 

Όσον αφορά στο νησί της Νάξου σημειώνει ότι γνώριζε πως δεν ήταν όπως η Μύκονος. «Δεν ήταν ένα νησί για πάρτι. Ήταν μία λευκή πλάκα», γράφει συγκεκριμένα. 

Όπως τονίζει όμως το βρήκε πανέμορφο: «Υπάρχει πολύ νόστιμο φαγητό. Το μέρος είναι, όπως θα περίμενε κανείς, πανέμορφο και κρύβει πολλές εκπλήξεις”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*