Τεχνική σύσκεψη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για έργα του δήμου Σύρου-Ερμούπολης

admin
26/08/2015 13:46
 
 
 

Τεχνική σύσκεψη στην έδρα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής (ΕΔΑ) Νοτίου Αιγαίου, με την παρουσία προϊσταμένων και στελεχών της Υπηρεσίας, του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης και υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών και την επίλυση εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με την άμεση ολοκλήρωση έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη κατέστη σαφές εκ μέρους των παρισταμένων ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα προγραμματική περίοδος, να ελαχιστοποιηθεί ή/και να εκμηδενιστεί η απώλεια κοινοτικών πόρων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμός σημαντικών έργων υποδομής (σχολικά κτίρια, λιμενικές υποδομές και μαρίνες, υποδομές αποχέτευσης), προκειμένου ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης να προετοιμάσει εγκαίρως σημαντικά έργα υποδομής, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου.

 

Ποια έργα υλοποιεί ή προτίθεται να δημοπρατήσει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης

Τα έργα που ήδη υλοποιεί ή άμεσα προτίθεται να δημοπρατήσει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είναι τα ακόλουθα:

  1. Προμήθεια δημοτικών ποδηλάτων για την ενθάρρυνση της πεζοδρόμησης (προϋπολογισμού 99.818,00 €),
  2. Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Ερμούπολης (προϋπολογισμού 874.037,97 €),
  3. Κατασκευή Ποδηλατόδρομου από την πυροσβεστική μέχρι το πάρκινγκ της Ακτής Μ. Δουράτσου (προϋπολογισμού 270.000,00 €),
  4. Προμήθεια δύο μικρών λεωφορείων (Mini bus) (προϋπολογισμού 344.892,00 €),
  5. Ανάπλαση Πλατείας «Πευκακίων» (προϋπολογισμού 362.646,39 €),
  6. Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΗ στην οδό Μπαρμπέτα για την κατασκευή ποδηλατόδρομου (προϋπολογισμού 34.909,61 €),
  7. Ενεργειακή αναβάθμιση Πνευματικού Κέντρου (προϋπολογισμού 330.000,00 €),
  8. 8. Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λυκείου Ελληνίδων Σύρου (προϋπολογισμού 085.107,53 €),
  9. Μουσειογραφική Μελέτη Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λυκείου Ελληνίδων Σύρου με παράλειψη προμελέτης και οριστικής (προϋπολογισμού 23.962,87 €),
  10. Προμήθεια εξοπλισμού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λυκείου Ελληνίδων Σύρου (προϋπολογισμού 300.000,00 €),
  11. Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο δημοτικό σχολείο Άνω Σύρου (προϋπολογισμού 300.909,90 €),
  12. Δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΣΜΑΥ) (προϋπολογισμού 288.260,00 €),
  13. Προμήθεια φορητού τεμαχιστή για τον ΧΥΤΑ Σύρου (προϋπολογισμού 373.520,00 €).

 

«Καθημερινός αγώνας δρόμου»

Για «καθημερινό αγώνα δρόμου», ώστε «σημαντικά έργα υποδομής που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, να ολοκληρωθούν εγκαίρως» έκανε λόγο σε ανακοίνωση του ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος – για μια ακόμη φορά – ευχαρίστησε πολίτες και επισκέπτες της Σύρου για την κατανόηση και την υπομονή τους, εξαιτίας της υλοποίησης των αναφερόμενων έργων, εντός μάλιστα της θερινής περιόδου, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση θα κινδύνευε η χρηματοδότηση και η υλοποίηση τους.

Τέλος, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαρίστησε και την ΕΔΑ Νοτίου Αιγαίου «για την πάντοτε εποικοδομητική υποστήριξή της στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων».

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*