Επίτιμος δημότης Σύρου-Ερμούπολης ο Προκόπης Παυλόπουλος

admin
07/12/2015 16:04
 
 
 

Επίτιμο δημότη Σύρου-Ερμούπολης για την προσφορά του στην Επιστήμη, στη Δημοκρατία και στην Ελληνική και Συριανή Κοινωνία ανακήρυξε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ανακήρυξη εκφώνησε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Καζαντζάκη, παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’, του Καθολικού Επισκόπου Πέτρου Στεφάνου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
Ακολούθησε η ομιλία του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος αναφέρθηκε στην ακαδημαϊκή και πολιτική σταδιοδρομία του κ. Παυλόπουλου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την προσδοκία του ότι ο κ. Παυλόπουλος θα κρατήσει αλληλέγγυες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ασκώντας τα καθήκοντά του ως ρυθμιστής της Δημοκρατίας και εκφραστής της ενότητας του λαού, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίση στη χώρα μας.
Τόνισε δε, τη μεγάλη προσφορά του κ. Παυλόπουλου προς το συριανό λαό, από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Θησέας», καθώς συνέβαλε στην ανάπτυξη και βελτίωση των υπηρεσιών των τριών – τότε – Δήμων του νησιού, όπως επίσης στην ανακαίνιση και αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην επιστήριξη των Κωδωνοστασίων του Ι.Ν. της Αναστάσεως και στην εσωτερική επισκευή, συντήρηση και εξωραϊσμό του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.
Στη συνέχεια, ο κ. Μαραγκός προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πάπυρο ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη, την τιμητική πλακέτα, καθώς και έναν πίνακα, φιλοτεχνημένο από τον καταξιωμένο Συριανό ζωγράφο Μιχάλη Μακρουλάκη.

Π. Παυλόπουλος: «Καθοριστικός ο ρόλος της Σύρου στην εθνική οικονομία»
Ο κ. Παυλόπουλος, στην ομιλία, αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Σύρου, διευκρινίζοντας ότι αποτελεί ένα νησί που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επίσης, δεσμεύτηκε να σταθεί στο ύψος των απαιτητικών περιστάσεων και να συμβάλλει σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη τόσο του νησιού, όσο και της Ελλάδας εν γένει.
Στη συνέχεια, τόνισε το χρέος που έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η γειτονική Τουρκία στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, σύμφωνα με τους όρους του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στη Συρία, προκειμένου το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

 

 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*