Υποβολή προτάσεων αναβάθμισης λιμενικών υποδομών σε νησιά της Περιφέρειας

admin
03/02/2016 10:29
 
 
 

Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020, έργων που αφορούν στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών απηύθυνε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η πρόσκληση απευθύνονται στους εξής δυνητικούς δικαιούχους: Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών, ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμοι Ρόδου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου-Ερμούπολης και Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Νότιας Δωδεκανήσου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου και Σύρου-Ερμούπολης για την υποβολή προτάσεων έργων της κατηγορίας «Δράσεις αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών ΔΕΔ-Μ», προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3 – «Βελτίωση βασικών υποδομών», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν, στοχεύουν στην ανάπτυξη υφιστάμενων λιμενικών υποδομών της Περιφέρειας, που περιλαμβάνονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) και προβλέπονται από το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, για την ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου-εξόδου της Περιφέρειας θα χρηματοδοτηθούν:

*Η βελτίωση, επέκταση λιμενικών υποδομών, όπως κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις των σύγχρονων μεταφορικών μέσων.

*Η υλοποίηση κτιριακών έργων λιμενικής ζώνης, όπως κατασκευή επιβατικών σταθμών, στεγάστρων κα βοηθητικών κτιρίων.

*Εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την πρόσκληση αυτή, ανέρχεται σε 5.000.000 € και προέρχεται από πόρους του ΕΤΠΑ. Ως ελάχιστος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) των προς ένταξη πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 €.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι από τις 8.2.2016 έως τις 31.3.2016.

Οι αναλυτικές προσκλήσεις και όλα τα συνοδευτικά έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.pepna.gr και www.espa.gr.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*