Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου

Άκης Αξαόπουλος
02/10/2019 00:46
 
 
 

 

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, συναντήθηκαν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, η Έπαρχος Τήνου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, Πέτρος Μαρκουίζος.

Το πλαίσιο συζήτησης στη συνάντηση αφορούσε ειδικότερα ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και χωροταξικού σχεδιασμού της Τήνου και επικεντρώθηκε σε τρείς βασικούς άξονες:

α) θέματα που αφορούν τις ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) της Τήνου,

β) το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας),

γ) τους περιορισμούς στην εκτός σχεδίου δόμηση σε σχέση με την απόδειξη της επαφής των αγροτεμαχίων με αγροτικούς δρόμους, που προϋφίστανται του 1923.

Ο κ. Οικονόμου, κατανόησε πλήρως τον προβληματισμό του βουλευτή και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναγνώρισε τη σοβαρότητα των εν λόγω θεμάτων και υποσχέθηκε να εξεταστούν και να αναζητηθούν λύσεις στην κατεύθυνση της εθνικής στρατηγικής για το περιβάλλον και τη χωροταξία, αλλά και με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας της Τήνου.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.