Αναστέλλουν – προς το παρόν – τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

admin
02/06/2016 13:44
 
 
 

Αναστολή της επίσχεσης εργασίας που θα ξεκινούσε χθες αποφάσισαν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, δίνοντας διορία μέχρι τις 8 Ιουνίου προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε αυτή την απόφαση, καθώς έλαβε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη ότι εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει την πληρωμή των παρόχων. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων και ειδικά για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων η συγκεκριμένη ενέργεια θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, ο κ. Μπερσίμης προειδοποίησε τους γιατρούς που θα ξεκινούσαν κινητοποιήσεις για καταγγελία των συμβάσεων τους.

«Διαχρονικά τα προβλήματα»

«Τα προβλήματα είναι διαχρονικά και διογκώνονται» δήλωσε ο επίτροπος συντονισμού και δράσης Ένωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ για το νότιο Αιγαίο και την Κρήτη και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης, μιλώντας στην εκπομπή “Αl-iberti news” του AegeanVoice 107.5.

Όπως επεσήμανε, ο ΕΟΠΥΥ «είναι τελείως αναξιόπιστος» και δεν εφαρμόζει κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό, ενώ καταφεύγει σε εμβαλωματικές παρεμβάσεις και λύσεις «απλά για να λέει ότι παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη». Σύμφωνα με τον κ. Τσέρκη, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αλλά και όσοι υπηρετούν στις (υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτημένες) δημόσιες δομές υγείας δεν αρνούνται τις υπηρεσίες τους σε κανέναν «γιατί αυτό απορρέει από το λειτούργημα μας» όπως είπε. Ωστόσο, «από αυτό βιοποριζόμαστε» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί έχουν οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία λόγω του «κουρέματος» (εκ των υστέρων) στα δεδουλευμένα τους, αλλά και λόγω της έμμεσης φορολογίας.

Ο κ. Τσέρκης δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη δυσφορία του για το ότι το αρμόδιο υπουργείο «κωφεύει» στις προτάσεις που του καταθέτουν οι γιατροί, οι οποίες αποβλέπουν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. «Το υπουργείο έχει ισχυρογνωμοσύνη και δεν ακούει τις προτάσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει παράλληλα ότι «το σύστημα υγείας χωλαίνει, γιατί δεν εξοικονομεί πόρους από πουθενά».

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*